Medijski forum jugoistočne Evrope počinje u Budvi

Učesnici foruma razmatraće višestruke izazove sa kojima se novinarstvo suočava u eri novih medija, a posebne panel diskusije biće posvećene društvenim medijima i blogovima, digitalnim igrama i korišćenju novih medija u borbi protiv korupcije.

Konferenciju će otvoriti predsednik Crne Gore Filip Vujanović, a dvodnevnom skupu prisustvovaće više od 150 učesnika iz 20 zemalja.

Novinarima Blažu Zgagi i Mateju Šurcu iz Slovenije biće uručene nagrade za izuzetne zasluge u istraživačkom novinarstvu.

Prvog dana foruma, glavna tema razgovora biće mediji u Crnoj Gori na panel diskusiji "Uloga države, vlasničke strukture, tržišnih sila i novinarstva".

Drugog dana će biti održane četiri panel diskusije: "Društveni mediji, Fejsbuk, Tviter, Jutjub, Eps - budućnost medija", "Blogeri - novinari ili ne?", "Novi mediji, veb portali, medijsko tržište" i "Novinari i gradjani: Onlajn partnerstvo protiv korupcije".

Medijski forumi jugoistočne Evrope održavaju se svake godine od 2007, a prethodni su održani u Zagrebu, Sofiji, Tirani, Budimpešti i Beogradu.

Pogledajte još