Trogodišnjak čekićem sestri razbio glavu!

Kako piše "Blic", devojčica je hitno primljena u borsku bolnicu, odakle je u pratnji anesteziologa i anestetičara, upućena na dalje lečenje na Odeljenje neurohirurgije u Tiršovoj u Beogradu.

Do nesreće je došlo u trenutku dok su se mališani nalazili u sobi, kada je iznenada, trogodišnji dečak dohvatio čekić sa stola i sestru, koja je sedela na noši, udario po glavi. Devojčica se od siline udarca, skotrljala se na pod i briznula u plač. Istog trenutka je i trogodišnji dečak počeo da plače ne sluteći koliko je povredio sestru, time što joj je zadao udarac čekićem u glavu.

Majka koja je na trenutak otišla do kupatila, hitro je potrčala do sobe, gde je zatekla mališane koji su se bukvalno zacenili od plača. U sobi je zatekla čekić na podu, i malenu devojčicu koja je neprestano plakala, držeći se za glavu. Istog trenutka, ona je ćerku odvela u borsku bolnicu kod dečijeg hirurga koji je sanirao povredu i dete uputio na pregled kod neurohirurga.

Međutim, majka devojčicu nije odvela na dalju kontrolu, već se se sa ćerkicom uputila kući, gde je dete stavila da spava. Nakon izvesnog vremena, kada se devojčica probudila počela je da povraća. To je majku zabrinulo pa je ponovo sa detetom otišla kod lekara.

"Devojčica je u večernjim satima primljena u prijemno-trijažni blon borske bolnice sa vidljivim znacima pospanosti, povraćanja i konvulzije. Odmah su konsultovani neurohirurg, neurolog i pedijatar, a pošto je urađen snimak na skeneru utvrđen je prelom temeljnih kostiju sa otokom mozga. Dete je odmah prevezeno sanitetskim vozilom u na odeljenje neurohirurgije na beogradsku Univerzitetsku dečiju kliniku u Tiršovoj u pratnji anesteziologa i anestetičara. Devojčica se nalazi u stabilnom stanju, ali zbog daljeg toka i terapije poslata je na kliniku u Beogradu",
izjavio je dr Goran Joksimović, načelnik odeljenja hirurgije u borskoj Opštoj bolnici.

Izvor: Blic

Pogledajte još