Stigli Windows 8 i tablet Surface: Evolucija u svetu računara?

Obraćajući se okupljenima u Njujorku na prvoj gala-prezentaciji novog Windowsa, Stiven Sinofoski, glavni u "Windows"-ogranku kompanije "Microsoft", rekao je vrlo samouvereno:

- Windows 8 je jednostavno najbolji Windows do sada.

Osnovna ideja Windowsa 8 je premošćavanje razlika između personalnih kompjutera i sve zastupljenijih tableta sa interfejsom prilagođenim za upravljanje dodirom.

Ističući da je Windows 8 prekretnica u evoluciji računarstva, Sinofoski je istakao da je ovaj operativni sistem dizajniran da se koristi na PC-jevima, tableti i smartphone-ovima tj. posebnoj liniji koja će tek izaći.

Takođe, Windows 8 u kompaniji "Microsoft" smatraju najvećom promenom u ovom operativnom sistemu od pojavljivanja čuvenog Windowsa 95, piše "Sky News".

Sinofoski je rekao i da Windows 8 ima unapređeno trajanje baterije, kraće vreme za "butovanje", kao i da je na njegovom testiranju provedeno (neverovatnih!) 1,2 biliona sati.

Paralelno sa lansiranjem novog Windows operativnog sistema, kompanija "Microsoft" je javnosti predstavila i novi tablet "Surface" - svoj prvi poduhvat u pravljenju kompjutera. "Surface" zajedno sa novim Windowsom 8 su već u prodaji po ceni od 600 američkih dolara.

(old_image)

Pogledajte još