Rukometašice da slede put rukometaša

BEOGRAD, 29. oktobra 2012. (Beta) - Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je u ponedeljak da se nada da će njegov tim moći da krene putem muške selekcije i postigne uspeh na predstojećim velikim takmičenjima.

"Naše rukometašice nikada nisu igrale na dva velika takmičenja uzastopno. Cilj na predstojećem Evropskom prvenstvu je da prodjemo u drugu rundu, što će realno biti jako teško, a cilj na Svetskom nam je da osvojimo medalju", rekao je Bošković agenciji Beta u Beogradu.

Selektor i trener Dragica Djurić pozvale su danas kandidatkinje za golmane na početak završnih priprema, koje zvanično počinju 19. novembra.

"Čujemo se, pričamo. Mnogo su motivisane za igranje pred domaćom publikom. To možda može da bude i dodatno opterećenje, ali verujem da imamo dovoljno iskusnu ekipu koja neće biti opterećena time, već će joj to biti dodatna motivacija. Od 1973. nismo imali veliko rukometno takmičenje u zemlji. Evo, i (trener) Dragica (Djurić) je osvojila sve što je mogla da osvoji, a nije nastupala u svojoj zemlji", rekao je selektor.

Pogledajte još