Najmlađa transeksualka na svetu - promenila pol u 16. godini

Džeki je rođena kao dečak, a posle šest pokušaja samoubistva postala je žensko i čak ušla u finale za najlepšu devojku Engleske, ali i zavanično postala najmlađa ososba na svetu koja je promenila pol.

- Bog je napravio grešku. Trebalo bi da budem devojčica - rekla je Džeki svojoj majci Suzan kad je imala samo četiri godine.

U osmoj godini Džeki je poslala mejlove svima u osnovnoj školi da je devojčica zarobljena u muškom telu, a već sa devet je počela da se oblači kao žensko. Međutim, drugari je nisu prihvatili kako bi trebalo. Do svoje 15. godine šest puta je pokušala da izvrši samoubistvo, pišu britanski mediji.

- Prvi put sam se predozirala tabletama kad sam imala 11 godina. Završila sam u bolnici. Nakon toga pokušavala sam ponovo, a roditelji su krili od mene noževe i oštre predmete - kaže Džeki.

Njena majka Suzan (44) shvatila je da joj dete neće biti srećno dok ne promeni pol. Kad je Džeki imala 13 godina, Suzan je našla doktora u Bostonu koji može da joj pomogne.

- Rekla mi je da će se ubiti ako njeno telo bude počelo da poprima odlike muškarca.

Pretila je da će iseći genitalije. Doktor u Bostonu nam je objasnio da lekovima može da se zaustavi pubertetski razvoj, pa je Džeki počela da prima hormonsku terapiju - priča Suzan.

Tri godine, na svakih šest meseci Džeki je odlazila u Boston po novu dozu terapije i na proveru krvi, što je koštalo oko 19.000 evra. Budući da u Britaniji mlađima od 18 godina nije dozvoljena promena pola, Suzan je zakazala operaciju na Tajlandu pred Džekin 16. rođendan, koja je koštala oko 16.000 evra.

- Operacija je trajala sedam i po sati. Kad sam se probudila, bila sam presrećna. Ostala sam još tri nedelje pod medicinskim nadzorom, u hotelu blizu bolnice u Tajlandu, pa sam se vratila u Britaniju, gde sam proslavila rođendan - prvi put kao žensko - kaže Džeki.

Prošle godine vratila se na Tajland na operaciju grudi, koja ju je koštala 4.500 evra.

Nakon toga ušla je u finale na takmičenju za mis Engleske, a već dve godine ima dečka, kojem ne smeta to što je nekad bila muško.

Pogledajte još