Niški "car" - direktor u 20 firmi!?

Kostić je stečajni upravnik u "nekoliko preduzeća", a u isto vreme je i v.d. direktor JKP "Tržnica" Niš, ali u intervjuu "Južnim vestima" nije precizira o koliko preduzeća se zapravo radi.

Sudeći prema listi aktivnih stečajnih postupaka Agencije za licenciranje stečajnih upravnika na dan 1. novembar 2012. Kostić je stečajni upravnik u 20 preduzeća, pišu "Južne vesti".

Proverom na sajtu Agencije za privredne registre v.d. direktor "Tržnice" se kao stečajni upravnik zvanično vodi u 16 preduzeća. Pošto je, kako kaže, reč o sudskim procesima Kostić nije želeo da komentariše ove navode.

- Stečajni postupak je sudski postupak i o njemu se ne razgovara na ovaj način i on se ne iznosi u javnost. Postoji neki red u sudu i zna se ko može da pruži informacije - rekao je Kostić.

Pored 16 preduzeća gde je stečajni upravnik i mesta v.d. direktora "Tržnice", Kostić je i suvlasnik jednog privatnog preduzeća, ali je ujedno i privatni preduzetnik.

- Preduzetnička radnja već šest meseci gotovo nema nikakvog prometa, a biće u narednom periodu i odjavljena, jer nema razlog postojanja, a razlog zašto to nije učinjeno je taj što je ostalo nekoliko nezavršenih poslova - pojasnio je Kostić.

Pošto Kostić nije želeo da komentariše ove navode novinari "Južnih vesti" obratili su se Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika.

Iz Agencije poručuju da bez uvida u stečajne postupke nije moguće odrediti da li upravnik zbog velikog broja postupaka može sve da završi na vreme, a da istovremeno obavlja i jednu javnu funkciju.

- Zavisi od toga o kakvom se preduzeću radi. Ne može se paušalno reći da li je tako nešto moguće ili nije. Stečajni postupak je hitan postupak, ali je i složen postupak koji uključuje više zainteresovanih lica - kažu u Agenciji.

Iako su mnogi Kostićevi stečajni postupci pri kraju, na mnogima je zakazano završno ročište ili predloženo zaključenje imovine,u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika kažu da je nemoguće odrediti koliko će stečajni postupak trajati.

"Južne vesti" su nedavno skrenule pažnju v.d. direktoru “Tržnice” na moguće postojanje sukoba interesa. On kaže da je konsultovao Agenciju za borbu protiv korupcije i da čeka odgovor, ali smatra da je, kako je naglasio, ispravan.

Kostić naglašava da je "Tržnici" posvećen puno radno vreme, osim kada ima neko ročište u prepodnevnim satima u Privrednom sudu.

- Izuzetak je, desi se da ponekad moram da izađem zbog nekog ročišta u radno vreme, ali ona ne traju dugo. U kancelariji sam pola radnog vremena, a pola sam na terenu - zaključio je Kostić.

Ljubomir Kostić je imenovan za v.d. direktora JKP "Tržnica" Niš 19. septembra na predlog Demokratske stranke Srbije, pišu "Južne vesti".

Pogledajte još