Krađu proglasiti kriminalom koji ne zastareva

To ne treba shvatiti kao novu inicijativu promene Ustava koja se radi "zbog nečeg drugog", rekao je Vučić u Novom Sadu nakon obeležavanja Dana oslobođenja Novog Sada u Prvom svetskom ratu.

"Smatramo da je veoma važno da svi u Srbiji razumeju da se ne isplati krasti i baviti se korupcijom i kriminalom. Ta poruka će biti i više nego jasna i mi sada moramo da pronađemo najbolji pravni modus kako bi ljudima bilo jasno da će, i posle 10 godina, ukoliko su počinili takav zločin protiv narodne i državne imovine, odgovorati"
, rekao je Vučić

Vučić je istakao da nije suština u pravnom mehanizmu, već "u jasnoj političkoj volji koju niko u budućim generacijama neće moći da promeni".

Vučić je rekao da je bespredmetno dalje pričati o promeni vlasti u Beogradu, jer DS i PUPS imaju većinu u Skupštini grada.

"Ne želim da se izjašnjavam po pitanju promene vlasti u Beogradu. Video sam da predstavnici DS i PUPS-a imaju sami većinu, tako da je bespredmetno o tome dalje razgovarati"
, rekao je Vučić.

Potpredsednik SNS i predsednik beogradskih naprednjaka Nebojša Stefanović najavio je juče da će tokom sledeće nedelje najviše rukovodstvo stranke razmatrati pitanje vlasti u Beogradu, a da će zatim o tome razgovarati sa koalicionim partnerima na republičkom nivou.

Poslanik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Momo Čolaković je, reagujući na tu najavu, podsetio da je stav njegove stranke da, dok god sadašnja vlast u Beogradu funkcioniše, nema razloga za promene.

Vučić danas u Novom Sadu nije želeo da odgovara na pitanja novinara o aferi prisluškivanja najviših državnih funkcionera i o novim antikorupcionaškim predmetima.

"Očekujem da ću koliko sutra o tim temama više stvari reći. Danas je svečani dan i praznik u Novom Sadu, tako da ćemo malo manje lepe stvari ostaviti za sutrašnji dan", rekao je Vučić, koji nije želeo da se izjašnjava ni o kadrovskim rešenjima u MUP-u, odnosno najavi direktora policije Milorada Veljovića da će se ponovo kandidovati za tu funkciju.

(Tanjug)

Pogledajte još