Komiko oil poziva na pregovore

0

Rukovodstvo američko-holandske kompanije Komiko oil (Comico oil) koje tri godine nastoji da u Smederevu podigne rafineriju poslalo je u petak smederevskoj samoupravi pismo kojim poziva na radni sastanak kako bi se postigla saglasnost o sudskom poravnanju pre ročišta zakazanog za kraj meseca u Privrednom sudu u Požarevcu.

Pismo je adresovano na predsednika Skupštine grada Brančeta Stojanovića.

U slučaju dogovora, obe strane bi na ročištu 20. novembra u Privrednom sudu izašle spremne na vansudsko poravnanje oko uplate zakupa za zemljišpte na kome bi bila podignuta rafinerija.

“Komiko oil je od prvog dana zbog prekoračenja roka za uplatu 652 miliona dinara za zakup 113 hektara zemlje na 99 godina za izgradnju rafinerije i od prvog dana od pokretanja sudske parnice nastojao i preuzimao sve moguće pravne i faktičke radnje kako bi se sa gradom postiglo mirno rešenje spora”,
rekao je agenciji Beta zamenik generalnog direktora te kompanije u Srbiji Radomir Radivojević.

Pošto kompanija nije do 26. juna 2012. uplatila 652 miliona dinara za zakup 113 hektara u industrijskoj zoni Smedereva javno pravobranilaštvo je najpre poslalo opomenu koja je zakupcu davala još osam dana, a 10. jula podnelo tužbu Privrednom sudu Požarevac o raskidu ugovora.

Radivojević je naglasio da je Komiko oil danas, pismom obavestio gradsku samoupravu i predsednika gradske Skupštine, da isto (poravnanje) želi i da ulaže napor da se to postigne.

On je u pismu naveo da će se kompanija “u potpunosti držati rokova”.

SMEDEREVO, 16. novembra 2012. (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.