Fetel: Odoleli smo svim prljavim trikovima

"Mnogi su se služili prljavim trikovima tokom sezone, ali nismo obraćali pažnju na to, već smo nastavljali naporno da radimo do kraja", kazao je 25-godišnji Nemac, a preneli su svetski mediji.

Fetel je u današnjoj trci za Veliku nagradu Brazila posle mnogo uzbuđenja uspeo da zadrži bodovnu prednost u odnosu na vozača Ferarija Fernanda Alonsa i po treći put uzastopno postane šampion formule jedan.

POGLEDAJ VIDEO: Fetel prvaka sveta u Formuli 1

On je na stazi Interlagos bio šesti, dok je Alonso završio kao drugi, pa je na kraju Fetel sezonu završio sa tri boda više od španca.

"Teško mi je da opišem kako se osećam i šta mi sve prolazi kroz glavu. Prepun sam adrenalina i ako bi me neko uštinuo, ne bih to osetio", kazao je Fetel posle trke.

Vozač Red Bula je danas startovao kao četvrti, ali je već u prvom krugu imao sudar, posle kojeg je pao na 22. mesto.

"Trka je bila neverovatna. Kada se okrenete bez razloga, nije vam bašprijatno. Osećaj je kao da ideš autoputem u pogrešnom smeru. Auto je bio prilično oštećen i kada se staza osušila počeo je da gubi na brzini. Srećom, kiša je ponovo počela da pada...", istakao je Fetel.

U današnjoj trci pobedio je Dženson Baton iz Meklarena, a drugi je bio Fernando Alonso iz Ferarija.

Španac je uspeo da smanji zaostatak za Fetelom sa 13 na tri boda, ali ne i da ga prestigne.

"Veoma sam ponosan na svoj tim. Prvenstvo smo izgubili u nekim prethodnim trkama, a ne danas... Kada svi rade srcem i sa 100 odsto mogućnosti, onda moraš da budeš ponosan. Probaćemo sledeće sezone da osvojimo pehar", rekao je Alonso.

Nova sezona formule jedan počeće u martu 2013. godine, trkom u Melburnu.

Beta

Pogledajte još