Pogledajte kako izgleda kraljevski ljubimac!

Učesnici su i ovog puta bili brojni, jer je na sam događaj došlo 149 ljubimaca sa svojim vlasnicima. Medju njima su najbrojniji bili psi i mačke, ali bilo je i kunića, dve feretke i jedan papagaj raskošnih boja. Petočlani žiri, medju kojima je bila i Katarina Vučetić- voditeljka, Milan Maglov - autor jedne od najpopularnijih Facebook stranica u Srbiji «Dnevna doza kreativnosti» i Katarina Danojlić- voditeljka Gradskog radija, imali su težak zadatak da se od velikog broja neodoljivih ljubimaca, odluče samo za troje koji su se plasirali direktno u finale.

Nakon predstavljanja na crvenom tepihu i fotografisanja ispred kamere profesionalnog fotografa, usledilo je i superfinale, jer je čak 14 ljubimaca imalo maksimalan broj poena. Nakon, konsultacija i ponovnog ocenjvanja, u finalu su se našli pas Alek, kunić Djura i persijski mačak Mihajlo.

Ostala su još tri mesta u finalu za ljubimce iz Beograda. Svi ljubimci koji su se 30. novembra slikali kod profesionalnog fotografa u šopng centru Delta City u narednih mesec dana imaju šansu da udju u finale. Sve fotografije ljubimaca biće postavljene na društvenoj mreži www.petface.net već u ponedeljak kada počinje intrenet glasanje za ljubimce koji su prisustvovali dogadjaju, a nisu ušli u direktno u finale.

Internet glasanje traje mesec dana tokom kojih će vlasnici imati vremena da skupljaju lajkove i plasiraju svoje ljubimce u finale i tako ih kandiduju za osvajanje glavne nagrade- godinu dana ukusne hrane i zaštite od ektoparazita, kao i titulu Kraljevskog ljubimca 2013. koji će biti zaštitno lice kompanije Royal vet, sa kojom je u saradnji realizovan ovaj nesvakidašnji karavan.

Pogledajte još