ŽIVOTINJE SA KARAKTEROM POPUT VAŠEG: Izaberite idealnog ljubimca prema horoskopskom znaku

Da li želite novog kućnog ljubimca? Imati kućnog ljubimca velika je obaveza, pa bi vam gledanje u zvezde dobro došlo da odredite ko je vaš najbolji prijatelj iz životinjskog sveta.

Ovan: Tvor

Ako ste u horoskopu Ovan, savršeni ljubimac za vas je tvor. Osim što odgovaraju vašoj energiji, tvorovi su smeli i ambiciozni sa vedrim stavom.

Slično kao i Ovnovi, tvorovi imaju veliku energiju i zahtevaju vlasnika koji može da parira tome, igrajući se sa njima po hiru sa sposobnošću da smisli inventivne načine da ih zabavi. Budite upozoreni, tvorovi grizu kada im je dosta, poput vatrenog Ovna, koji ima preku narav i može da izbacuje teške reči kada je u odbrambenom raspoloženju.

Bik: Kornjača

Svako sa Bikom kao zvezdanim znakom može razmisliti o usvajanju kornjače, koja takođe voli povezivanje sa prirodom i opuštanje u prelepom okruženju na otvorenom.

Sporo i postojano pobeđivanje u trci je zajedničko Biku i kornjači. Ovo dvoje se savršeno slažu jer se tvrdoglavo kreću sopstvenim tempom i rade stvari u svoje vreme, laki su za održavanje i uživaju u povezivanju sa zemljom.

Blizanci: Papagaj

Razigran i brz, papagaj je savršen kućni ljubimac za Blizanca. Ne samo da će ćaskati sa vama ceo dan, već su i papagaji radoznali da nauče više i takođe su neverovatno intelektualni.

Svi znamo da papagaji i Blizanci poseduju dar da pričaju, pa će stoga biti savršen par koji će razgovarati. Jedina mana je to što oboje mogu da imaju velika usta i često odaju tajne. Čuvanje tajni će zahtevati dosta obuke za oboje, zbog čega i kako će se povezati.

Rak: Mačka

Ako ste Rak, onda su mačke prave za vas. Pošto mačke takođe mogu biti raspoložene u kući kao što su Rakovi, voleće da se noću grle u krevetu zajedno.

Dobar deo ove veze sa kućnim ljubimcima je to što su mačke super intuitivne, daju pažnju Raku kada su u emocionalnoj potrebi, ali ih ostavljaju same kada nisu raspoložene za zagrljaje. Oboje vole da budu razmaženi raskošnim poklonima i pažnjom.

Lav: Pilići

Kokoške su životinje koje treba usvojiti ako ste Lav, jer su umetnički i kreativno vođeni poput vas. Takođe su prilično dramatične i bučne, tako da vam nikada neće dosaditi s njima.

Lavovi su poznati po svojoj dramatičnoj prirodi, i ne postoji nijedan drugi ljubimac koji može da napravi scenu kao kokoška. Od njihovog glasnog urlanja ujutru do kuckanja tokom dana, zahtevaju mnogo pažnje - koju dobijaju, nešto što je Lavovima dobro pozvano.

Devica: Pas

Devicama će biti drago da znaju da je njihov savršeni ljubimac pas. Ljubazni, nežni i podržavajući, ovi krzneni prijatelji pružiće Devicama svo društvo koje im je potrebno.

Device su hladniji ljudi kojima je potreban kućni ljubimac koji voli zabavu i koji je ljubazan. Uživaće u šetanji svog šteneta po komšiluku dok trče za obevezama (kojih uvek imaju mnogo). U stvari, oni će oboje naći utehu u tome da imaju iste rutine dan za danom jer oboje zahtevaju strukturu.

Vaga: Ljubavne ptice

Da li ste Vaga u potrazi za savršenim kućnim ljubimcem? Ljubavne ptice su životinje za vas. Sa ljubavlju prema luksuzu, oni iznad svega cene ravnotežu i harmoniju.

Vage će pronaći svoju srodnu dušu među ljubimcima u ljubavnim pticama, za koje je poznato da zahtevaju pažnju i nežnost u svakom trenutku. Ptice vole da budu u paru, poput Vaga koje pronalaze smisao i harmoniju u partnerstvu.

Škorpija: Hrčak

Škorpije su strastvene i asertivne osobe, često poznate po tome što žive u brzoj traci. Puni energije, imaju slične osobine hrčka, što ih čini njihovim savršenim ljubimcem za razmatranje.

Poput Škorpije, hrčci žive po svojim uslovima. Intenzivna energetska ličnost hrčka biće savršena kombinacija za Škorpiju, koja je žestoka, moćna i stalno privlači pažnju drugih. Hrčci stalno trče na svom točku, tako da će razumeti potrebu da Škorpija bude zauzeta i živi brzim tempom.

Strelac: Konj

Konji su idealni ljubimci za Strelca. Rođeni da istražuju i žive po sopstvenim pravilima, konji su podstaknuti avanturom i brzim kretanjem.

Znak Zodijaka za Strelca je kentaur, pola čovek a pola konj, tako da je sasvim jasno da će strelac biti u skladu sa postojanim konjem. Konj voli da slobodno trči sa vetrom, što je ono što Strelac ima za cilj. I Strelac i konj vole da istražuju i idu svojim putem.

Jarac: Zec

Poput Jarca, zečevi postaju mudriji sa godinama. Tokom vremena i Jarac i zec proširuju svoju mudrost i znanje o svetu oko sebe, tiho meditirajući o svom neposrednom okruženju.

Imati zeca kao kućnog ljubimca poslužiće kao lekcija razumnosti za Jarca, osobinu po kojoj je poznat, njihove mirne prirode će se veoma dobro spojiti.

Vodolija: Gušter

Ako ste u horoskopu Vodolija, onda je kućni ljubimac za vas gušter. Poznati mislilac i slobodoumna, Vodolija uživa u samoći - slično kao ova stvorenja.

Gušter i Vodolija su poznati po tome što uživaju u ličnom kontaktu sa drugima, ali često biraju da žive povučeno. Oboje imaju tendenciju da pokažu svoje emocije kada su u situaciji koja im se ne sviđa, tražeći da brzo pobegnu.

Ribe: Riba

Ribe, vodeni znak, poslednje su sazvežđe zodijaka, pa nije iznenađujuće što je riba njihov najpogodniji ljubimac. Poznate po svom intuitivnom pristupu životu, i Ribe i ribe veruju svom stomaku i instinktima.

Ribe su u mitologiji Zodijaka predstavljene kao transformativne ribe koje plivaju u moru. Oboje će odmah pronaći srodstvo jedno u drugom, uživajući u sopstvenoj slobodi i plivajući uz ritam sopstvenog bubnja.

Izvor: Magazin.novosti.rs
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još