Kovačević: Đilasove reklame su RTS-u kao peti točak na kolima

Kovačević je, reagujući na nastup Đilasa u emisiji "Utisak nedelje", napisao da nikada i nigde nije izjavio da je Đilas vlasnik celokupnog marketinškog prostora na RTS, a još manje da je njegov zakupac u narednih pet godina.

Kovačević je precizirao da je njegovo osnovno pitanje da li je tačno da se taj ogromni marketinški i finansijski potencijal unapred, po desetostruko ili višestruko manjoj ceni, prodaje odgovarajućim firmama, agencijama ili preduzećima, ko su vlasnici tih firmi i da li je tačno da su to Đilas i Srđan Šaper.

Kovačević je objasnio i da ga je prilikom postavljanja tih pitanja zanimao rad RTS i njen, kako navodi, finansijski, organizacioni i programski kolaps.

Poslanik DSS je Đilasa, koga oslovaljava sa biznismene, pitao i koliko je platio tu četvrtinu reklamnog prostora, a za koliko ju je prodao.

"Vi ste, biznismene, ovde trebali Televiziji baš kao peti točak na kolima. Da ste političar sa izgrađenim moralnim standardima ne biste imali nijedan reklamni sekund, a ne nekoliko miliona. Tako to rade u Evropi, prema kojoj i vi, i vaša stranka tako nezadrživo posrćete", napisao je Kovačević.

Kovačević je Đilasu poručio da bi polemisao sa njim i o "nezavršenom mostu od pola milijarde evra", o mestu gde se gradi most Zemun-Borča, o Bus-plusu, o planovima za izgradnju metroa "koji u stvari nije metro", o stanju i statusu kulture u Beogradu, o zatvaranju Zavoda za plućne bolesti, o stepenu zaduženosti prestonice i o mnogo čemu, ali da se plaši da će ta polemika izostati.

"Bojim se, uvaženi, da će Vas u međuvremenu 'prekomponovati'. Na gotovo istovetan način na koji ste vi, onomad, prekomponovali Aleksandra Vučića", naveo je Kovačević.

(Tanjug)

Pogledajte još