Srbija ispustila pobedu protiv Švedske

Domaće rukometašiće imale su osam minuta pre kraja meča pet golova prednosti, ali od 52. minuta do kraja nisu postigle gol i dozvolile su Šveđankama da izjednače.

Najefikasnija u Srbiji bila je Sanja Rajević sa pet golova, dok su Svetlana Ognjenović, Sanja Damnjanović i Jelena Popović postigle po tri. Jedna od najboljih u domaćem timu bila je golman Katarina Tomašević sa 13 odbrana.

Švedsku je predvodila Linea Torstenson osam golova.

Srbija je sada na trećem mestu novoformirane Grupe E, sa bodom manje od Danske, sa kojom se sastaje sutra. U četvrtak je na programu meč sa Francuskom.

Srbija je, kao i od početka prvenstva, i utakmicu protiv Švedske loše počela, a gošće su posle početnih 3:0 sredinom prvog poluvremena vodile sa pet golova razlike.

Domaćoj ekipi nije funkcionisala ni odbrana ni napad, pa je selektor Saša Bošković u jednom trenutku promenio skoro celu prvu postavu.

(old_image)

Tada su srpske rukometašice zaigrale bolje, postepeno smanjivale prednost i na poluvreme otišle sa samo jednim golom zaostatka.

Srpski tim je u drugom poluvremenu nastavio kako je završio prvo, pa je u 37. minutu prvi put poveo, potom se prednost povećavala, a osam i po minuta pre kraja utakmice golom Slađane Pop-Lazić domaće rukometašice imale su najvećih pet golova prednosti.

Ipak, tada je došlo do naglog pada u igri srpskih rukometašica, koje nisu uspele do kraja utakmice da postignu nijedan pogodak, a Švedska je serijom 5:0 došla do izjednačenja, pa je utakmica završena nerešeno 23:23.

Srbija je protiv Švedske imala najmanju podršku navijača od početka Evropskog prvenstva, pošto je u beogradskoj Areni bilo oko 2.000 gledalaca.

Beta

Pogledajte još