Srbija ima najbolje devojke na svetu

"Vrlo sam zadovoljan, imamo najbolje devojke na svetu, ne samo rukometašice", rekao je Bošković posle pobede sa 29:26 u beogradskoj Areni, kojom je Srbija došla do mogućnosti da sa osvojenim bodom u poslednjem kolu Grupe jedan prođe u polufinale.

Bošković je kazao da je njegova ekipa igrala kako protivnik nije očekivao.

"Igrali smo kako Danska nije očekivala, počeli sa tri desnoruka beka, što je upalilo, neutralisali njihovu četiri-dva odbranu. Malo smo grešili, ali neću da otkrijem sve", kazao je Bošković.

Selektor Srbije je istakao da će se njegove rukometašice truditi da pobede Francusku u poslednjem kolu Grupe jedan.

"Spremali smo se od onog trenutka kada smo dobili organizaciju šampionata, mesec dana radili pre samog početka. Ostaje nam još jedan meč u grupi, protiv Francuske, trudićemo se i nadamo se da možemo da ih pobedimo", istakao je Bošković.

Selektor Norveške Jan Pitlik rekao je da je Srbija pobedila njegov tim jer je bila bolja.

"Srbija je odigrala jednu veoma dobru, jaku utakmicu. Igrali su odlično u odbrani, mi nismo uspeli da ih probijemo, a plus su imali I sjajnog golmana. Mi imamo mladu reprezentaciju, nedostaje nam iskustva. Srbija je dobila jer je bila bolja, a mi imamo šanse do kraja, glave gore", rekao je Pitlik.

Pojedine danske rukometašice su uoči prvenstva izjavile da ne poznaju reprezentativke Srbije, ali i češke, a beogradske izveštače je interesovalo da li su ih sada upoznali.

"Mi imamo veliko poštovanje prema reprezentaciji Srbije, Andrea Lekić je jedna od najboljih igračica sveta, Sanja Damnjanović jedan od najboljih šutera, a poznajemo i ostale", rekao je selektor reprezentacije Norveške.

Pitlik je po odlasku s konferencije posle utakmice poželeo sreću srpskom timu u nastavku turnira.

Beta

Pogledajte još