Penelope Kruz: Moj novi film je "omaž majčinstvu" (VIDEO)

U reklami za film vidimo glumicu kako pokušava da doji bebu, iako je nije rodila. Ona otkriva svoje grudi, ali ne uspeva da nahrani dete.

Španjolka je rekla da je film „omaž majčinstvu”. Ona je u intervjuu za Guardian opisala scenu dojenja: „Kad sam snimala scenu privatno sam i dalje dojila Lea. Neke od beba su imale samo nedelju dana i ‘njuškale’ su me u potrazi za hranom, ali ja sam glumila ženu koja ne može da doji! To je stvorilo vrlo čudnu i živu dinamiku između mene i tih beba. To se ne uči”, kazala je Penelope, dodavši da je film prepun takvih neplaniranih trenutaka.

(old_image)

Film je zansovan na knjizi Margarete Macantini o samohranoj majci koja odvodi svog sina tinejdžera u Sarajevo, gde mu je otac - američki fotograf - poginuo u građanskom ratu.

Po povratku u Bosnu ona se priseća prošlosti sa svojim partnerom (Emil Hirš) - što je ilustrovano nizom vrućih scena seksa.

(old_image)

„Venuto al mondo" je omaž odnosu majke i deteta, kaže glumica. To što je i sama postala majka pojačalo je njen osećaj empatije. „Žena koja ne želi decu može da bude srećna bez potomstva. Ali ona koja želi da postane majka a ne može... njoj je veoma teško da bude srećna. To mi je bilo jasno i ranije, ali nakon što sam se porodila, shvatila sam na mnogo dubljem nivou šta sve toj ženi nedostaje”.

Kruzova je već sarađivala sa tanedomom Macantini/Kastelito na filmu „Non ti muovere” (Ne pomeraj se).

(old_image)

„Macantinijeva je jedna od mojih omiljenih književnica jer piše o tome kakve su žene. To je ponekad bolno za čitanje ali i sirovo i ohrabrujuće. Jer, dok čitate njene knjige možete da jecate ali da se istovremeno osećate jako. Nekad je mračno i bolno ali sledeću stranicu uvek okrećete sa nadom da je borba i dalje vredna truda. Njena dela vam daju osećaj da ne treba da odustajete”

(B92)

Pogledajte još