Bajern popravio utisak, ali Barselona u polufinalu

BEOGRAD, 14. aprila 2009. (Beta) - Fudbaleri Barselone izborili su plasman u polufinale Lige šampiona, pošto su na gostovanju minhenskom Bajernu igrali nerešeno 1:1 u revanš meču četvrtfinala.

Barselona je, doduše, već na prvoj utakmici sa Bajernom praktično osigurala plasman među četiri najbolja tima Evrope, jer je u prvom duelu kao domaćin pobedila sa ubedljivih 4:1.

Katalonski tim se tako izborio za dvomeč sa Čelsijem, koji je na uzbudljivoj utakmici sa Liverpulom 4:4 sačuvao prednost od dva gola iz prvog duela sa "crvenima".

Bajern je, ipak, uspeo da večeras donekle popravi utisak koji je ostavio u prvom susretu sa Barselonom, kada je primio četiri gola u prvom poluvremenu.

Minhenski tim je uspeo i da postigne gol, pošto je Frenk Riberi u 47. minutu izbegao ofsajd zamku i iskoristio dobar pas Ze Roberta.

Aktuelni šampion Nemačke je, međutim, i tada bio daleko od prolaza dalje, a novi gol Barse još jednom mu je dokazao da mora da ispravi greške u odbrani.

Konačan rezultat postavio je Sejdu Keita u 73. minutu kada je šutem sa distance krunisao dobru akciju Andresa Inijeste i Ćavija Ernandesa.

Prve polufinalne utakmice igraće se 28. i 29. aprila, a revanši su zakazani za 5. i 6. maj. Finale će se igrati 27. maja u Rimu.

Preostala dva učesnika polufinala odlučiće sutrašnje revanš utakmice Arsenala i Viljareala, odnosno Porta i aktuelnog šampiona Mančester junajteda.

Viljareal i Arsenal su na prvoj utakmici igrali nerešeno 1:1, a bez pobednika završio se i duel Mančester junajteda i Porta, s tim da je rezultat bio 2:2.

Revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona:

Čelsi - Liverpul 4:4 (prvi meč 3:1)
(Drogba 51, Aleks 57, Lampard 76, 88 - Aurelio 19, Alonso 28, Leiva 81, Kujt 83)

Bajern - Barselona 1:1 (0:4)
(Riberi 47 - Keita 73)

Danas:

Arsenal - Viljareal (1:1)
Porto - Mančester j. (2:2)

Parovi polufinala (28. i 29. april / 05. i 06. maj):

Čelsi - Barselona
Mančester/Porto - Viljareal/Arsenal

Finale se igra 26. maja u Rimu.

Pogledajte još