Poslanik koji "nije primetio" da je udario dete autom imao 2,16 promila alkohola u krvi

Rezultati analize krvi stigli su u smederevsko tužilaštvo i očekuje se da narednih dana protiv njega bude podignuta optužnica za tri krivična dela: ugrožavanje bezbednosti u saobraćaju, nepružanje pomoći povređenom i ometanje službenog lica u obavljanju dužnosti, piše "Blic".

Poslanik u republičkoj skupštini je na jedanaestogodišnjeg D. R. iz Smedereva naleteo automobilom “golf” i naneo mu lakše povrede, da bi posle nekoliko minuta pobegao sa mesta nezgode.

Naprednjaka su u automobilu prepoznali očevici i odmah ga prijavili policiji. Policija ga je iste večeri pronašla kod kuće i odvela na alko-test u lokalnom zdravstvenom centru, gde mu je, uz dosta muke, uzeta krv.

Čolić se kasnije branio da nije osetio nikakav udarac, da je mislio da se samo zaglavio u snegu.
- Ovakav udes svakom može da se dogodi. A imam pravo da ja odlučim da li ću dati krv - rekao je Čolić dan kasnije.

Na rezultate analize se čekalo desetak dana, a u međuvremenu je Čolićeva stranka tražila da mu se ukine imunitet kako bi mogao da bude krivično gonjen.

Osumnjičeni narodni poslanik, koji se juče nije javljao na telefon, samo zbog vožnje pod uticajem alkohola mogao bi da bude kažnjen do 150.000 dinara, a vozačka dozvola biće mu oduzeta na godinu dana.

Pogledajte još