Uručne nagrade Grada Beograda za 2008. godinu

BEOGRAD, 16. aprila 2009. (Beta) - U Skupštni Grada u petak su svečano uručene nagrade Grada Beograda najboljim pojednicima koji su postigli najviše rezultate u nekoliko oblasti.

Dobitnik nagrade za književnost je pisac Duško Novaković za knjigu pesama "Klupe nenagrađenih", a nagradu u oblasti pozorišta glumica Dušanka Stojanović Glid za tri uloge - Veronike Ulije u predstavi "Bog masakra", Dorine majke u komadu "Seksualne neuroze naših roditelja" i grofice Almavive u komadu "Figarova ženidba i razvod".

Nagrada za film i radio-televizijsko stvaralaštvo pripala je glumici Anici Dobri za ulogu Anice u filmu "Lubav i drugi zločini" Stefana Arsenijevića, a za likovno i primenjeno stvaralaštvo, vizuelne i proširene medije Dušanu Petričiću za retrospektivnu izložbu "Autobiografika" u Muzeju primenjene umetnosti.

Nagradu za novinarstvo dobio je Marko Somborac - pisac i crtač, za politički koji se objavljuje u dnevnom listu "Blic". Nagrada za muziku pripala je flautisti Ljubiši Jovanoviću za recital uz klavirsku pratnju Aleksandra Serdara u Sava centru.

Pogledajte još