Organizovan doček Srpske nove godine na trgovima širom Srbije

U Beogradu neće biti organizovanog dočeka na trgovima, ali će u Hramu Svetog Save na Vračaru biti služeno blagodarenje za prošlu i moleban za sledeću godinu, a tačno u ponoć ispred Hrama vatromet će označiti početak pravoslavne Nove godine.

Novi Sad će, prvi put u novijoj istoriji, na centralnom gradskom trgu organizovati doček Nove godine po julijanskom kalendaru, na kome će biti zastupljene različite vrste muzike - od izvornog pevanja do roka, javlja Tanjug.

Na novosadskom Trgu slobode nastupiće grupe "Garavi sokak", "Amajlija", "Apsolutno romantično" i "Mladost", kao i muška pevačka grupa "Zvuci s kamena" i ženska pevačka grupa "Rođenice", a za nastup mužičara i angažovanje tehnike iz budžeta grada nije izdvojen nijedini dinar.

Nišlije će na dočeku Nove 2013. godine po julijanskom kalendaru zabavljati Kiki Lesnadrić i "Piloti", u ponoć će nastupajuću godinu obeležiti vatromet, a zatim će nastupiti i trubači.

Proslava će biti organizovana u parku "Sveti Sava" na Bulevaru Nemanjića, a za nju će, prema odluci opštine Medijana koja je tradicionalno organizator te proslave, biti utrošeno najviše 1,5 miliona dinara.

U Kragujevcu će za doček pravoslavne Nove godine, na Ðačkom trgu nastupiti lokalne rok grupe "ČBS", "Darkshine" i "Drum family".

Skupština grada Jagodine, organizovaće doček na glavnom gradskom trgu, gde će nastupiti "Zvezde granda" Darko Lazić i Aleksandra Prijović. Biće upriličen raskošan vatromet, radiće gradsko klizalište koje je u neposrednoj blizini, a točiće se vruća rakija i vino.

Čačani i njihovi gosti će Srpsku Novu godinu dočekati na gradskom trgu uz muziku "Riblje čorbe" i Harisa Džinovića.

Za doček pravoslavne Nove godine u sportskoj hali u Leposaviću na severu Kosova sviraće "No smoking orkestra" Emira Kusturice. Program počinje u 20 časova, ulaz je slobodan. Organizatori su opština Leposavić i Centar za kulturu Sava Dečanac, a pokrovitelj Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije.

Organizovanog dočeka Nove godine po julijanskom kalendaru biće i u severnom delu Kosovske Mitrovice. Na platou ispred studentskih domova građane će zabavljati pevači narodne muzike.

Novu godinu po julijanskom kalendaru slave Srpska, Ruska i Gruzijska pravoslavna crkva, Jerusalimska patrijaršija i Sveta Gora.

Tanjug

Pogledajte još