Poslanici Skupštine Kosova: Može doći do rata zbog spomenika u Preševu

0

Poslanici Skupštine Kosova Redžep Seljimi i Nait Hasani izjavili su sinoć da je moguće da će doći do oružanih sukoba ako institucije Srbije silom budu uklonile spomenik u centru Preševa.

Seljimi, koji je poslanik pokreta Samoopredeljenje i jedan od najpoznatijih komandanta bivše Oslobodilačke vojske Kosova, rekao je za prištinsku televiziju Kohavizion (KTV) da situacija u Preševskoj dolini može da eskalira ako se “dirne” u spomenik OVPMB.

“Napad Srbije na spomenik je napad na Albance. Ne kažem niti pozivam na mobilizaciju, ali skrećem pažnju da situacija može da eskalira, kažem može doći do rata”, kazao je Seljimi i dodao da oni koji isključuju rat da bi se zaštitili Albanci, greše.

Hasani, poslanik Demokratske partije Kosova je rekao da su kosovski Albanci “spremni da zaštite Albance iz Preševske doline”.

“Spremni smo da njihova prava štitimo i ratom. Ići ćemo da branimo Albance ako se dirne u spomenik”, kazao je Hasani.

Prištinski mediji su ranije danas preneli i izjavu nekadašnjeg političkog predstavnika OVK Adema Demaćija koji je rekao da Albanci iz Preševske doline treba da pokažu da su spremni za rat.

(Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.