Vuković: Ovaj poraz ne znači ništa

Srbija je izgubila od Poljske sa 24:25 (13:11), u četvrtom kolu takmičenja u Grupi C na Svetskom prvenstvu u španiji.

"Nama se dogodilo nešto što nije smelo. Imamo igrače koji neozbiljno shvataju...žao mi je momaka koji su ginuli do poslednjeg minuta. Malo nas je poremetilo treće isključenje Nenada Vučkovića. Pokušali smo da ga sačuvamo", rekao je Vuković novinarima posle meča.

On je dodao da odbrana nije uspela da 'reši' Bartoša Jureckog, bez obzira što su ga čuvali iskusni igrači.

"Više me brine psihološka strana problema. U principu, ovaj poraz ne znači ništa. Verovatno ne možemo da budemo drugi u grupi, možemo da budemo prvi ili treći. Videćemo kako će se neki detalji koji se većini nisu svideli odraziti na dobru atmosferu u ekipi", rekao je Vuković.

Prema njegovim rečima igračima se može malo toga zameriti, osmi nekih detalja.

"U situaciji kada smo vodili sa pet golova mogli smo da prelomimo utakmicu, ali je došlo do samoisticanja pojedinih igrača i to nas je koštalo nervoze na početku drugog poluvremenu. Ušli smo u završnicu u kojoj su Poljaci imali više iskustva i odmornih igrača", rekao je Vuković.

On je dodao da je reprezentaciji Srbije nedostajao još jedan razigrani bek, pored Momira Ilića, kao i da je Nemanja Zelenović pre nego što je povređen solidno odradio posao.

Na konferenciji za novinare Vuković je čestitao Poljskoj na pobedi u teškoj utakmici i ocenio da je njegov tim napravio suviše grešaka u prvom poluvremenu.

"Poljska je u drugom poluvremenu odigrala mnogo bolje. Mi nismo imali sreće u završnici. Treba da se koncentrišemo na narednog protivnika", rekao je Vuković.

Selektor Poljske Mihael Bigler naglasio je da je mnogo menjao igru u odbrani dok nije pronašao najbolje rešenje.

"Morali smo mnogo da menjamo dok nismo našli odbranu koja funkcioniše. Posle 6:0 igrali smo 5:1 i pet plus jedan. Nadamo se da ćemo biti sve bolji i bolji iz utakmice u utakmicu", rekao je Bigler.

Naredni meč Srbija igra sa Slovenijom u subotu 19. januara u 20.15.

Beta

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.