Mihajlović sa Stankovićem protiv Hrvata

Takvu mogućnost nagovestio je selektor Srbije Siniša Mihalović u izjavi za Novosti, na pitanje da li će Deki putovati u Zagreb da podrži ekipu.

"A zašto samo da putuje? Što ne bi mogao Stanković da igra protiv Hrvatske? Bili smo zajedno pre neki dan, pričali, trebalo bi narednih dana da počne da igra. Uvek sam govorio da su za njega vrata reprezentacije širom otvorena", rekao je selektor Orlova za Večernje novosti.

Stanković se od reprezentacije oprostio posle meča sa Slovenijom i porazom od 1:0 u prethodnim kvalifikacijama. Srbija tada nije uspela da obezbedi baraž za EP, ali jeste direktan plasman na EP pre 14 godina upravo protiv Hrvatske na Maksimiru kada su u timu bili i Stanković i Mihajlović.

"Često su me novinari pitali koga bi iz one generacije iz 1999. godine, iz meča na Maksimiru, sada pozvao u reprezentaciju, da mogu. Govorio sam, Stankovića i mene. A, pošto više ne igram, nije isključeno da obojica ponovo budemo u Zagrebu, Dejan na terenu, ja na klupi. Kolike su šanse da se to ostvari, morate da pitate Stankovića", rekao je Mihajlović.

Poziv za predstojeću prijateljsku utakmicu sa Kiprom 6. februara dobio je i povratnik u tim Zdravko Kuzmanović.

"Dostavio sam širi spisak na kojem je 25 igrača, uz trojicu golmana. Zdravko Kuzmanović je počeo da igra za Štutgart i zato sam ga pozvao. Od novih igrača tu su napadač Grojter Firta Nikola Đurđić i štoper Vojvodine Trajković. Gledao sam ga na nekoliko mečeva našeg prvenstva, hoću da se upoznamo s njim, pošto Biševac zbog kartona ne može u Zagreb, Subotić je povređen, Maksimović nema klub, pa nam je bio potreban neko novi", zaključio je Mihajlović.

Pogledajte još