Za krsnu slavu goste častio seksom sa maloletnicama

Naime, Slobodan A. (44) i Darko A. (23), otac i sin iz Smedereva, koji su u petak uhapšeni zbog trgovine ljudima, među mušterijama imali su i čoveka koji je krsnu slavu obeležio bludom i razvratom u svom domu. U te svrhe nekoliko devojčica je taksijem iz Smedereva, a kako se sumnja u organizaciji uhapšenih, dovedeno 21. januara ove godine u Grocku, gde ih je čekao gazda kuće s prijateljima spremnim da pored hrane i pića sveti dan obeleže i ovim vidom „zabave“.

"Kako bi svoje muške prijatelje obradovao za svoju krsnu slavu, čovek je pozvao uhapšenog oca i sina i naručio nekoliko devojaka, među kojima su bile i maloletnice. Zatvorio ih je u posebnu sobu, a njegovi gosti imali su mogućnost da kada god požele uđu i „zabave“ se devojkama, a zatim se vrate slavskom ručku. Iznajmljene devojke su svima bile na raspolaganju za sve, od vođenja ljubavi do oralnog zadovoljavanja. Broj poseta maloletnicama u sobu gostima nije bio ograničen"
, objašnjava sagovornik Alo-a iz policije.

Nakon ovakvog saznanja policija je u petak uhapsila sina i oca, Darka i Slobodana, zbog sumnje da su organizovali mrežu prostitucije u šest gradova u Srbiji, podvodeći četiri maloletnice, starosti 15 i 16 godina, i devet punoletnih devojaka.

Žrtve pristajale zbog bede
Uhapšeni Darko i Slobodan nalazili su devojke koje nisu imale od čega da žive ili su iz siromašnih porodica.
"Kada su se dogovarali s njima o poslovima, obećavali su da će im davati oko 40 odsto od svake mušterije. U nekim slučajevima su to i poštovali, a u nekim ne", objašnjava izvor i dodaje da će se tek nakon završetka istrage znati sve pojedinosti oko trgovine devojkama.

Policija sumnjiči još tri osobe da su koristile seksualne usluge maloletnica, iako su znale da su maloletne i da su žrtve eksploatacije i trgovine ljudima.

"Osumnjičeni su mušterije nalazili u Smederevu, Pančevu, Kovinu, Požarevcu, Smederevskoj Palanci i Beogradu, pokazivali im katalog devojaka, fotografije i videosnimke, dogovarali vreme, mesto, vrstu usluge i cenu. Potom bi ih, svojim taksi vozilima, odvozili na ugovorena mesta.
Policija do sada zna za oko 30 mušterija iz ovih gradova, starosti od 25 do oko 60 godina koji su seksualne usluge koristili u privatnim stanovima, kućama, motelima i na privatnim zabavama. Organizatori su usluge devojaka naplaćivali od 2.000 do 5.000 dinara"
, navodi se u saopštenju policije Smedereva.

Uhapšeni Darko i Slobodan terete se da su, koristeći teške materijalne, socijalne i porodične prilike žrtava, vrbovali devojke da pružaju seksualne usluge.

(Jelena Petrović, Alo!)

Pogledajte još