"Nemoguća misija" odgovara Dačićevom savetniku: Nismo narušili ugled države!

0

PR služba emisije "Nemoguća misija" koja je snimila kontroverznu skrivenu kameru sa premijerom Dačićem i voditeljkom bez gaćica, u zvaničnom saopštenju za javnost potvrdila je da neće emitovati ovu epizodu, kao i da smatraju da ni na koji način nisu narušili ugled države.

Nakon niza reakcija koja je izazvala skrivena kamera emisije “Nemoguća misija” u kojoj se pred voditeljkom bez gaćica našao premijer Srbije Ivica Dačić, stiglo je i zvanično saopštenje PR službe ove produkcije u kome oštro reaguju na optužbe savetnika za nacionalnu bezbednost Ivice Tončeva da je na ovaj način narušen ugled države.

Veoma smo neprijatno iznenađeni izjavom savetnika za nacionalnu bezbednosti Premijera Srbije, gospodina Ivice Tončeva, da je epizoda skrivene kamere “Nemoguća misija” u kojoj je učestvovao Premijer Ivica Dačić uperena ka narušavanju ugleda države. Ideja i sama forma naše emisije nikada nije imala ulogu da nekoga ismeva, a posebno da naruši ugled države, što se nije desilo ni u ovom konkretnom slučaju – piše u zvaničnom saopštenju PR službe “Nemoguće misije”.

Ističući da se autor “Nemoguće misije” novinarskim poslom bavi više od 25 godina i da je kroz taj period uspešno obavljao najteže zadatke – od izveštavanja sa Kosova, preko Bosne do studentskih demonstracija, produkcija ove emisije ističe:

Mi ćemo ispoštovati zabranu da se pomenuta epizoda emituje te je nećemo emitovati ali smatramo da je greška Premijera i ministra unutrašnjih poslova što je doneta takva odluka, jer bi se upravo u prikazanoj epizodi videlo kako je profesionalno i bez ikakvih komentara završio ceo intervju, bez obzira na nesvakidašnje okolnosti.

Takođe, produkcija “Nemoguće misije” je najavila da će početi da se bavi istraživačkim novinarstvom kako bi “skupili dokumentaciju o korupciji i zloupotrebama službenog položaja koje narušavaju ugled države”, te ih “savetnici kao što je Tončev neće moći da ih zabranjuju”.

Celo zvanično PR saopštenje emisije “Nemoguća misija” pročitajte OVDE!

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.