Velikodušni milioner: Delio konzerve sa vazduhom

Čen Guangbiao, koji je svoje bogatstvo stekao u reciklaži proizvoda i koji je poznat kao veliki filantrop, na ulici je ljudima delio konzerve za sok koje su bile napunjene samo vazduhom koji je navodno dolazio iz nezagađenih delova Kine poznatih po svojoj prirodi i svežem vazduhu.

„Želim da poručim gradonačelnicima i svim velikim kompanijama: Nemojte samo da jurite za zaradom, ne jurite za većim količinama novca na uštrb naše dece i unuka. Nemojte žrtvovati prirodu“, izjavio je Čen.

Vazduh u Pekingu skoro je 500 mernih jedinica, a sve preko 300 se smatra opasnim po zdravlje a nedavno je zabeleženo i 755 jedinica, što je rekord po zagađenju.

Čen je prolaznicima delio zelene i narandžaste konzerve „Svežeg vazduha“ na kojima se nalazila njegova karikatura sa rečima: „Čen Guangbiao je dobar čovek“, dok je na dnu pisalo: „Budite dobra osoba, imajte dobro srce i činite dobre stvari“.

Za sada je njegova kampanja uspela da izazove simpatije, kako medija, tako i običnih ljudi koji žele da pobegnu od zagađenja.

Izvor: B92, Yahoo

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.