Dačić deli otkaze zbog skrivene kamere

- Dačić neće tužiti produkciju „Nemoguće misije“, ali će neko odgovarati, a biće i otkaza u premijerovoj pres-službi. Sramota je za instituciju premijera da se tako zloupotrebi, a pogotovo na tako vulgaran način - kažu u kabinetu premijera Dačića, piše Kurir.

Podsetimo, na snimku skrivene kamere predsednika Vlade Dačića intervjuisala je Plejbojeva zečica Branka Knežević, koja je, prethodno skinuvši gaćice, u stilu „Niskih strasti“ provokativno prekrštala noge.Reagovao je i NUNS, koji je kritikovao prilog uz komentar da je nepristojan i neprihvatljiv.

- Smatramo da je reč o maniru koji nije u skladu sa standardima profesionalnog novinarstva i koji se pre može okarakterisati kao pornografija nego kao medijska provokacija - ističu u NUNS. Savet RRA preporučio je svim emiterima da ne prikazuju emisiju „Nemoguće misije“ u kojoj je učesnik premijer Ivica Dačić, ali ni druge emisije sličnog sadržaja koje vređaju dostojanstvo ličnosti.

Kurir

- To se odnosi na emisije koje svojim sadržajima vređaju dostojanstvo ličnosti, ugrožavaju pravo na privatnost, ne vode računa o zaštiti dece i maloletnika - navodi Savet RRA.

Produkcija: Nismo narušili ugled države

Produkcija „Nemoguće misije“ saopštila je da je neprijatno iznenađena izjavom Ivice Tončeva, savetnika za bezbednost premijera, da je epizoda u kojoj je učestvovao Dačić uperena ka narušavanju ugleda države.

- Ideja i sama forma naše emisije nikada nije imala ulogu da nekog ismeva, a posebno da naruši ugled države, što se nije desilo ni u ovom slučaju - navodi se u saopštenju i dodaje da će ispoštovati zabranu emitovanja emisije.

Pogledajte još