Skandal: Novinarska sasekla Matiju Bećkovića usred besede (VIDEO)

Srpskog pesnika i akademika Matiju Bećkovića, dok je govorio besedu o Svetom Savi, prekinula je novinarka Svetlana Marković iz Bijeljine, inače novinarka Javnog servisa Republike Srpske.

Dok je Bećković govorio o značaju Svetog Save za tradiciju srpskog naroda, Markovićeva ga je prekinula rečima: “Hvala Vam, moramo program nastaviti”.

Bećković je zbunjeno gledao oko sebe ne znajući šta ga je snašlo, a još zaprepašćenija je bila publika u sali etno sela Stanišići koja nije mogla veruje šta se dešava, prenosi banjalučki radio Big.

Ništa manje nisu bili zaprepašćeni ni gledaoci koji su ovu manifestaciju mogli da prate u direktnom TV prenosu Radio televizije Republike Srpske.

Program je potom nastavljen izvođenjem, kako tradicionalnih srpskih pesama, tako i izvođenjem “Figarove ženidbe”, Bečkog valcera i “Na lepom plavom Dunavu”, ali je malo kome u sali zbog nelagode koju je izazvao ovaj gest više bilo do programa.

Da ništa više nije kako treba, videlo se i po tome što se Bećković više nije pojavljivao u sali, niti se pridružio zvanicama za svečanim stolom gde mu je bilo rezervisano mesto.

Balu nije prisustvovao glavni gost – predsednik Republike Srpske Milorad Dodik koji je bio i pokrovitelj ove manifestacije.

U njegovo ime izvinio se vladika zvorničko-tuzlanski Vasilije Kačavenda. On je u obraćanju zvanicama kazao: “Milorad me zvao iz Moskve i rekao da još sutra ima državničkih obaveza u majci Rusiji…”

Pogledajte još