Pakistan: Talibani zabranjuju prodaju pornića i vijagre!

Pakistanski talibani zapretili su danas prodavcima na jednoj popularnoj pijaci u severnozapadnom gradu Pešavaru da prestanu da prodaju “vulgarne filmove” i pilule za potenciju muškaraca poput “vijagre”.

Prodavci su rekli agenciji Frans pres da su jutros, pošto su otvorili radnje na pijaci u Karkanu, predgrađu Pešavara, pronašli letke sa ovim upozorenjem.

- Prodavanje lekova za seks i vulgarnih filmova je protiv šerijata. Svi koji to rade upozoravaju se da prestanu i da počnu da se bave zakonitim poslom, a u suprotnom će snositi posledice – ispisano je na lecima koji su podeljeni u ime grupe Tehrik-e-Taliban Kajber.

Desetine radnji u Karkanu otvoreno prodaju pornografske filmove i tablete za jačanje potencije.

Popularna pijaca nalazi se u oblasti koja se graniči sa distriktom Kajber, gde su pojačane operacije pakistanske vojske protiv talibana i drugih islamističkih grupa na granici sa Avganistanom.

Ekstremisti su do sada zapalili na stotine radnji koje prodaju muziku i filmove na severozapadu Pakistana, jer smatraju da se bave neislamskom delatnošću, a vlasnicima takvih radnji često prete.

(Izvor: Telegraf.rs / Tanjug)

Pogledajte još