Salma Hajek, Lijam Nison, Džon Travolta i Melisa Mekarti dodeljuju Oskare 24. februara

Glamurozna dodela nagrada Američke akademije za film - čuveni Oskari biće dodeljeni 24. februara. Prognoze već uveliko postoje, ali, želimo da verujemo, da se do poslednjeg trenutka neće znati ko će otići kući s zlatnim dečakom - simbolom planetarnog uspeha u kinematografiji.

Kako prenosi "Deadline", brojne zvezde iz sveta filma su već najavljene kao prezenteri nagrada, a neka od poznatih imena su i Salma Hajek, Lijam Nison, Džon Travolta i Melisa Mekarti. Pomenute zvezde su već imale čast da budu nominovane za Oskara - Hajekova za "Fridu", Mekartijeva za "Deveruše", Nison za "Šindlerovu listu", a Travolta čak dvaputa, za uloge u "Groznici subotnje večeri" i "Pulp Fiction".

Među prezenterima će se, takođe, naći i sledeća velika imena američke i svetske kinematografije: Ben Aflek, Džesika Častejn, Dženifer Lorens, Hale Beri, Sandra Bulok, Nikol Kidman, Riz Viterspun, Mark Volberg, Robert Dauni Jr., Semjuel L. Džekson, Kris Evans, Džeremi Rener i Mark Rufalo, kao i prošlogodišnji laureati Žan Dižarden, Kristofer Plamer, Oktavija Spenser i Meril Strip.

Na bini da najave nominovane, a potom i proglase nagrađene kolege biće i Ričard Gir, Kvin Latifa, Rene Zelveger, Ketrin Zita-Džouns, Džozef Gordon-Levit, Danijel Redklif, Čening Tejtum i Šarliz Teron, dok će prisutne svojim nezaboravnim filmskim numerama zabavljati Adel, Širli Besi, Nora Džouns i Barbara Strajsend.

Voditelji ceremonije dodele Oskara ovog puta će biti glumci Set Mekfarlan i Ema Stoun od kojih većina očekuje da unesu svežinu u program.

Većina očekuje da će Adel sa pesmom "Skyfall" osvojiti Oskara!

Pogledajte još