Na koncertu za pomoć Anđeli koja boluje od tumora mozga prodato samo 50 karata

Dado Topić, Srđan Gojković Gile ("Električni orgazam"), "Zemlja gruva", "SevdahBABY", "S. A. R. S", Toni Montano, Nemanja Popović, Filip Pat i "Majka kupa Peru", "Tropico band" i Boris Režak pomogli su svojom muzikom devojčici ali ne i Beograđani.

Za koncert je prodato tačno 50 karata koje su koštale 700 dinara, a u sali, sa sve predstavnicima medija, nije bilo toliko ljudi, piše Puls.

Koncert za malu Anđelu Janković počeo je u osam sati uveče. Otvorio ga je Nemanja Pavlović sa nekoliko, ne preterano žestokih numera. Da je sala bila puna, bilo bi idealno lako zagrevanje pred pravu rokačinu. Pošto je sala bila skoro potupuno prazna, nastup ovog muzičara ostao je skoro potpuno nezapažen. Filip Pat, koji se drugi popeo na binu na kratko je razmrdao, ili makar nasmejao, tu šačicu ljudi svojim obradama narodnjačkih hitova.

Kad je završio, imao je solo tačku bez gitare pred malom Anđelom u foajeu ispred sale "Amerikana". Nasmejao je i nju i sve koji su se našli u njihovoj blizini. Za to vreme, na binu su se popeli Gile i "Električni orgazam", pa Dado Topić, a onda redom i ostali. Svi su svirali sa jednako mnogo energije kao da se pred njima nalazi puna "Marakana". Pretpostavljamo je cena karte od 700 dinara za kartu bila malo preterana za prosečan srpski džep.

Anđeli Janković je sa nepune tri godine operisan tumor na desnom očnom živcu i od tada je izgubila vid na desnom oku. Zbog rasta tumora, Anđela je ubrzo izgubila vid i na drugom oku. U oktobru prošle godine devojčica je operisana u Turskoj i od tada je, do nedavno boravila u Istanbulu, gde i dalje prima hemoterapije. Lečenje će trajati još minimum godinu dana. Anđela je dobila jednu bitku, ali rat protiv opake bolesti i dalje traje. Za nastavak njenog lečenja neophodno je prikupiti još 60.000 evra. Anđela mora svakog petka da primi novu hemoterapiju, za koju troškovi iznose 2.000 evra.

Svi oni koji žele da pomognu maloj Anđeli, mogu da učine na sledeći način: pošaljite praznu SMS poruku na 1737. Ovo važi samo za korisnike MTS mreže (064, 065, 066). Cena poruke 50din+0.093 na ime usluge slanja SMS-a.

Sve dodatne informacije o maloj Anđeli Janković može da pronađete na adresi http://www.andjelajankovic.com/

Plus

Pogledajte još