Lazanski: Saradnja sa Angolom veliki uspeh!

0

Vojnopolitički komentator Miroslav Lazanjski rekao je, gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a, da je Srbija dala Angoli vrlo kvalitetnu ponudu, čime je uspela da se probije na to tržište.

Srbija je dala veoma kvalitetnu ponudu Angoli i zbog toga je uspela da se probije na njeno veoma zahtevno tržište, kaže vojnopolitički komentator Miroslav Lazanski. Vojna industrija vuče ostale segmente privrede, pa će tako u Angoli, pored namenskih, biti zaposlene i mnoge srpske civilne kompanije, istakao je Lazanski.

Prema njegovim rečima, prodati Angoli proizvodnju nekih borbenih sistema, dogovoriti izgradnju nove vojne bolnice koja će biti kopija VMA je veliki uspeh.

“Angola je vrlo razmaženo i visoko zahtevno tržište, pošto zemlja dobija veliki novac od izvoza nafte. Uopšte nije lako ući na to tržište i uspeh prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića je veoma dobra stvar”
, istakao je Lazanski.

Kako je rekao, to će ujedno biti i odlična referenca vojnog saniteta, jer će tamo, osim gradnje bolnice, naši lekari pomagati u obuci kadrova.

Govoreći o upošljavanju srpske privrede, Lazanski je rekao da vojna industrija, kao i u većini zemalja, vuče ostale segmente industrije, pa će tako u Angoli, pored namenskih, biti zaposlene i mnoge civilne kompanije u Srbiji.

O potpisivanju sporazuma o razvoju raketnog sistema sa Abu Dabijem i kritika na njegov račun, Lazanski ističe da kritike nisu osnovane i da u Srbiji ima tehnološkog potencijala da se takav raketni sistem zaista i prozvede.

“Prodati nešto Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koji od vojne industrije mogu da kupe sve najsavremenije na ovom svetu je, takođe, veliki uspeh”, kaže Lazanski.

On navodi i da je veoma bitna stvar što i UAE i Angola žele od Srbije, pored gotovog proizvoda, da kupe i tehnologiju.

“I Emirati i Angola na svetskom tržištu mogu da kupe šta hoće, ali niko da im isporuči tehnologiju, a oni žele tehnologiju da bi se osamostalili”, zaključio je Lazanski.

(Izvor i VIDEO: RTS)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.