Hit u Britaniji: Špica za "Simpsonove" sa pravim ljudima (VIDEO)

Poznato je da je animirana hit TV serija "Simpsonovi" (The Simpsons) delo američke TV mreže Fox koja je s uspehom distribuira širom sveta već unazad 23 godine, zapravo od 17. decembra 1989. godine kada je emitovana prva epizoda.

Međutim, iako je logično da i u Velikoj Britaniji, Foxova serija bude emitovana na TV mreži u vlasništvu Ruperta Merdoka, izgleda kod Engleza situacija nije baš tako jednostavna. "Logično", uprkos činjenici da pomenuti vlasnik medijskog konglomerata "News Corporation" nije previše omiljena ličnost na "ostrvu" nakon skandala sa hakovanjem telefona poznatih ličnosti, među kojima je bio i glumac Hju Grant.

PROČITAJ: Hju Grant u ratu protiv tabloida

Neobična situacija sa emitovanjem novih, odnosno repriziranjem starih epizoda "Simpsonovih" pretvorila se u svojevrsni "tihi rat" između TV mreže "Sky One", koja je deo Merdokove imperije, i britanskog javnog servisa "Channel 4". Pre nego što je "Channel 4" počeo sa emitovanjem starih epizoda, to je činio, takođe, javni servis "BBCTwo".

Kako bi gledaoce usmerili gde je "dom Simpsonovih", mreža "Sky One" je napravila, ne može se osporiti, veoma zabavnu špicu za ovu popularnu seriju, ali sa ljudima u "pravom" Springfildu.

Ko je u pravu, pokazaće vreme (verovatno i sud!), a do tada dovoljno je zabaviti se uz prave, žive, engleske članove porodice Simpson - Homera, Barta, Mardž, Lisu i Megi.

Pogledajte još