VAN KONTROLE SU: Jato od 100 divljih kokošaka maltretira celo selo u Engleskoj

Zbog najezde 100 divljih kokošaka i pilića, stanovnici sela u Norfolku imaju brojne probleme – ptice im uništavaju bašte, ne mogu od njih da spavaju, a neki se žale i da „pljuju perje“.

Stanovnici Snetišama u Norfolku kažu da im se život pretvara u „pakao“ dok se pilići iz obližnje šume sve više razmnožavaju. Nejasno je ko je vlasnik zemlje na kojoj žive kokoške, ali seljani veruju da je broj ptica u poslednje vreme veoma skočio, piše Gardijan.

Takođe se žale da sve više ljudi dolazi da vidi ptice i ostavlja hranu za njih, što privlači pacove. To je izazvalo brojne incidente, sa izveštajima o rastućim tenzijama između stanovnika i posetilaca.

Seljani su problem razmatrali pred parohijskim savetom, koji preti da će u potpunosti ukloniti kokoške.

Rod Mekenzi, parohijski odbornik, rekao je:

- Oni su prava napast. Ako uđu u vašu baštu, iskopaju sve. Turisti ima bacaju hranu, ali tu nije samo hrana za kokoške, već i razno smeće koje privlači pacove.

- Neko je prošle nedelje ostavio roze kozice. Pacovi su ovde prilično veliki i razmnožavaju se velikom brzinom - dodaje.

Ben King (48), koji živi u ulici u kojoj se ptice gnezde, rekao je da je morao da nosi čepiće za uši noću zbog njihovog stalnog kukurikanja.

- Sada su van kontrole, ne postoji samo jedna ili dve... Da neko dođe i ukloni ih, častio bih ga velikim pivom.

Međutim, drugi meštani se zalažu da kokoške ostanu, jer „životinje doprinose ruralnom šarmu sela“.

Graeme MekKuade, 43, kaže:

- Nemam nikakvih problema sa pilićima. Pre nego što smo se preselili ovde, nismo znali da pilići ustaju u četiri ujutro, ali to daje karakter mestu.

MekKuade se pre 18 meseci na selo preslio iz Kembridža.

Izvor: N1
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još