fbpx

Kacin isprozivao Tadića na Tviteru: Lagati u Evropskom parlamentu nije lepo!

Slovenački političar nije želeo da za "Danas" objasni i potkrepi svoju žestoku prozivku bivšeg predsednika Srbije, istakavši da je napisao sve što ima da kaže. Ni Boris Tadić nije hteo za "Danas" da zvanično komentariše Kacinove tvrdnje.

Jelko Kacin se na Tviteru, između ostalog, zapitao "koliko će se još Tadić protiviti članstvu socijalista Ivice Dačića u Internacionali“ i ističe da je Tadić izrekao "neistinu" tvrdnjom da "Kacin kuca na otvorena vrata, Dačića sam ja promovisao".

"Malo morgen! Boris je pred poslednji kongres DS odleteo u Južnu Afriku da bi blokirao Dačića! Lagati u EP nije lepo!", napisao je Kacin.

Simić: Tadić imao greške, ali i zasluge
Prema mišljenju Predraga Simića, predsednika Foruma za međunarodne odnose Evropskog pokreta u Srbiji, bivši srpski predsednik je "nesumnjivo tokom svog mandata imao i ozbiljne greške, ali i zasluge, pre svega kada je reč o približavanju Srbije EU".
"Kacin s puno strasti komentariše Tadića, što nije dobro činiti prilikom ocenjivanja nečijeg dela. Činjenica je da su tokom njegovog mandata pokrenuti pozitivni procesi, zahvaljujući kojima je Srbija dobila beli šengen i postala kandidat za članstvo u EU“, smatra Simić.

On, takođe, otkriva da je pitao Tadića za ulogu Milice Delević u narednim fazama puta Srbije ka EU.

"Pitao sam Tadića da li će Milica Delević iz DS dobiti zapaženiju i odlučniju ulogu u procesu pridruživanja Srbije EU? Šta je meni? Ućuti!“, ističe Kacin.

Ocenjujući Tadićevu retoriku, on navodi da je došao do izražaja "njegov ego“: "Ukoliko niste znali: Boris Tadić je u stvari primorao vladajuću koaliciju da nastavi njegovu viziju i rad! Opet njegov EGO-EGO!“

Seška Stanojlović, spoljnopolitička novinarka, kaže za "Danas" da Jelko Kacin "u poslednje vreme daje veoma neobične izjave, koje su primerenije članovima aktuelne vladajuće koalicije u Srbiji nego jednom predstavniku EU“.

"Stiče se utisak da se Kacin umešao u unutrašnju kampanju koji pojedini vode protiv Borisa Tadića. Neobično je i nemoralno to što on zanemaruje značaj hrabrih poteza koje je Tadić povlačio u veoma ograničenim okolnostima", zaključuje Stanojlovićeva.

(Danas)

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.