"Stambeno" o jučerašnjoj nesreći: Lift je bio nasilno otvaran

Jedan Beograđanin upao je juče u otvor za lift u Ulici kraljice Marije broj 10. Izvukli su ga vatrogasci, a srećom nije zadobio povrede opasne po život.

"Tehnička služba JP Gradsko stambeno stavila je lift van pogona i pri prvom pregledu uočila vidljive tragove nasilnog otvaranja lifta, čija je starost 50 godina. Na ovom liftu izvršen je redovan servis pre dve nedelje. JP Gradsko stambeno zakazalo je vanredni tehnički pregled lifta. Zvanični izveštaj tehničke kontrole koju vrši sertifikovana kuća pokazaće da li je lift bezbedan za upotrebu i propisati neophodne radove", izjavila je Kristina Anđelković, portparolka ovog preduzeća.

Ona je dodala da će se nakon dobijenog izveštaja preduzeti sve neophodne mere i postupiti prema pravilima službe.

JP "Gradsko stambeno" još jednom snažno apeluje na sugrađane da u ovim teškim vremenima, kada investicija zamene već dotrajalih liftova predstavlja veliki izdatak, povedu računa i ne odnose se nemarno prema zajedničkoj svojini.

Godinama unazad, "Stambeno" nizom edukativnih akcija usmerenih kako deci tako i odraslima polaže velike napore da se očuva bezbednost svih korisnika liftova, saopšteno je iz ovog preduzeća.

(Izvor: Beoinfo)

Pogledajte još