Pokrenuta istraga protiv prvog čoveka Žandarmerije

O kriminalnim aktivnostima generala Bratislava Dikića (43), komandanta Žandarmerije, njegovog brata Dragana koji je zaposlen u obaveštajnom odseku Žandarmerije u Nišu, i još dvadesetak članova, Uprava sektora unutrašnje kontrole sastavila je izveštaje i dostavila ih ministru unutrašnjih poslova Ivicu Dačiću.

Ministar se, prema saznanjima "Blica", poverio saradnicima da će u najskorije vreme tražiti smenu prvog čoveka Žandarmerije.

"Novosti" saznaju i da su krenule pretnje pripadnicima Sektora unutrašnje kontrole i njihovim rukovodiocima, a kriminalistička policija je došla do saznanja da se spremaju čak i njihove likvidacije.

Inspektori Sektora unutrašnje kontrole Ivan Petković i Ljubiša Puzović, koji su raskrinkali kriminalne poslove i sastavili izveštaje o delovanju ove grupe, dobili su dvadesetčetvoročasovno obezbeđenje. Kako saznaje "Blic", obezbeđenje je dodeljeno i Draganu Cvetkoviću, načelniku tog sektora, pod čijim okriljem se vode sve istrage, pa i ova.

"Načelnik UKP Rodoljub Milović obavestio je Cvetkovića da mu je ugrožena bezbednost, da vodi računa gde izlazi i da ga obavesti o svojim kretanjima", kaže izvor ovog lista.

Petković, Puzović i Cvetković su u prethodnom periodu, od kada je raskrinkano delovanje ove grupe, dobili na desetine pretećih poruka na svoje mobilne telefone.

Dragan Dikić, brat komandanta Žandarmerije je prema saznanjima "Blica", s pripadnicima specijalističkog odreda u Nišu, Vranju, Prokuplju i Kruševcu organizovao usluge obezbeđivanja ugostiteljskih objekata, a za to je angažovao pipadnike Žandarmerije.

"Iako rade i debelo naplaćuju poslove obezbeđenja, oni se vode kao da su na zadacima po Srbiji", navodi isti izvor.

General Bratislav Dikić, međutim, za "Novosti" demantuje da je umešan u bilo kakve kriminalne radnje.

"Za minule 23 godine, koliko radim u MUP Srbije, nisam se bavio, niti ću se baviti bilo kakvim kriminalnim poslovima. A Žandarmerija, na čijem sam čelu, nastaviće da izvršava sve zadatke profesionalno i u skladu sa zakonom", rekao je general Dikić.

(Izvor: Blic, Novosti, Tanjug)

Pogledajte još