Putnici iz Srbije, među kojima je i beba, više od 13 sati zavejani u Mađarkoj

"Blicu" je u Ambasadi Srbije u Budimpešeti rečeno da su spasilačke ekipe već krenule ka Đeru kako bi pomogli srpskim turistima.

Danas je u Mađarskoj neradni dan, jer je državni praznik što otežava naše napore da pomognemo našim turistima, ali smo dobili informcije da će spasilačke ekipe i vatrogasci pomoći našim tursitima - reklu su nam u Amabsadi Srbije u Mađarskoj i dodali da je u koloni kod Đera zavejano više od 100 vozila.

Kako je jutros RTS-u javio putnik koji se nalazi u jednom od zavejanih autobusa Dragan Maglov, na autoputu u Mađarskoj kod Đera, od sinoć je zavejana velika kolona automobila i autobusa. Prema njegovim rečima, većina autobusa vozi na liniji Beč-Beograd. On je rekao da su zavejani već 13 sati i da im još uvek niko od Mađara nije pritekao u pomoć.

Taj putnik je rekao i da pada veliki sneg, sa smetovima i vetrom, da je veoma hladno i da je prva najbliža pumpa udaljena četiri kilometra.

Niko od putnika, kako kaže, ne može da izađe napolje jer je veoma hladno. U autobusu u kojem se nalazi putnik koji se javio RTS-u nalazi se i petomesečna beba, a autobus je u međuvremenu ostao bez goriva i u njemu n ema grejanja.

Blic, B92, RTS

Pogledajte još