Čanak: Kad će pitanje Vojvodine da dođe na red?

Ocenjujući da je Vojvodina u velikom problemu i u defanzivi kada je reč o njenom statusu, Čanak je, na izbornoj konferenciji Gradske organizacije LSV Novog Sada, kazao da ta stranka mora tu defanzivu da “preokrene u kontranapad, jer sada je vreme da se postave pitanja".

On je rekao da je od 80-ih godina prošlog veka, pa i ranije, Vojvodina bila u situaciji da za sebe nešto uradi, ali se to nije moglo “da se na Kosovu ne bi nešto dogodilo”, i upitao “kada ćemo mi doći na red da mi raspravimo pitanje Vojvodine, bez hipoteke i tapije Kosova”.

Obraćajući se delegatima konferencije, Čanak je rekao da, ako se aktuelna Vlada Srbije bavi borbom protiv korupcije, kriminala I kriminalnih privatizacija, “zašto se nikad ne spominje pitanje najkriminalnije privatizacije a to je privatizacija NIS-a”.

Navodeći da je LSV, pre 12 godina, bila izložena “napadima partnera iz DOS-a kada je postavila pitanje privatizacije beočinske cementare”, Čanak je kazao da odgovore nikad nije dobila, jer LSV nikad nije učestvovala niti će učestvovati u “beogradskim spletkama i dogovorima koji uvek idu na štetu Vojvodine, pa mogu reći i cele Srbije”.

Čanak je ocenio da za gubitak vlasti u Novom Sadu, u septembru, nije odgovorna LSV niti bilo ko iz te stranke i dodao da, umesto da se posle majskih izbora krenulo “u najoštriju borbu protiv korupcije i kriminala, neki naši partneri nisu to umeli da urade na pravi način. Jer, svako mora čistiti prvo u svojim redovima”.

Na 14. redovnoj izbornoj skupštini Gradskog odbora, za predsednika novosadske organizacije te stranke predložen je Aleksandar Kravić.

(Izvor: B92, Tanjug)

Pogledajte još