Timofejev: Studio B će biti ubijen (VIDEO)

Ovim rečima je Aleksandar Timofejev, direktor i glavni i odgovorni urednik RTV Studio B, ocenio situaciju do koje bi dovela odredba nacrta zakona da se država povuče iz vlasništva u medijima.

"Kad kažem da će ovaj zakon, ako se ovako primeni, ubiti Studio B, izneću nekoliko podataka. Grad Beograd iz budžetskih sredstava izdvaja za tekuće poslovanje oko 215 miliona dinara ove godine. Dakle, nešto više od 17 miliona dinara mesečno. Ta sredstva pokrivaju između 45 i 55 odsto mesečnih rashoda Studija B. Ostalo teško, ali zarađujemo na tržištu", objašnjava Timofejev.

"Novac koji zarađujemo samo su mrvice od marketinškog kolača koji odlazi nacionalnim emiterima. Jer koliko god da smo u Beogradu gledaniji od bar tri nacionalne stanice, ogroman novac za reklame oglašivači i sponzori daju isključivo emiterima koji se vide na teritoriji cele Srbije", kaže on.

Kada su se, ističe direktor, pre nekoliko dana, tone mazuta izlile u Grockoj i krenule ka Dunavu, Studio B je u rekordnom roku krenuo da izveštava sa lica mesta i njihove snimke je preuzeo i RTS.

Kada je gorela fabrika lekova “Galenika”, Studio B je prekinuo program u prajm tajmu i čitavu noć izveštavao i smirivao građane prenoseći da katastrofe neće biti.

"Hajde da postavimo pitanje da li bi neki od nacionalnih emitera prekinuli na primer visokorejtingovane serije, prenos tenisa, ili fudbala, ili gledane rijaliti šou programe zbog toga? Sumnjam. Dakle, mi bez redovnog finansiranja koje dobijamo od Grada Beograda, u ovom vremenu, ne bismo mogli da funkcionišemo. Žao mi je, ali moram reći, u momentu kad ono prestane, to je kraj Studija B, onakvog kakvog ga gledaoci i slušaoci poznaju godinama", dodao je glavni i odgovorni urednik Aleksandar Timofejev.

On je napomenuo da sigurno postoji još mogućnosti, a ne ukidanje finansiranja i privatizacija sad i odmah.

(Izvor: Večernje novosti)

Pogledajte još