Mihajlović: Možemo da pobedimo bilo koga!

"Bilo je teško nakon poraza u Zagrebu da se odigra kao danas. Sve zasluge pripadaju igračima, koji su dokazali da, iako reprezentacija oscilira jer su mladi, kada igra ovako može da dobije bilo koga", rekao je Mihajlović na konferenciji za novinare posle utakmice.

Mihajlović je u duelu sa Škotskom napravio šest izmena u startnoj postavi u odnosu na utakmicu koju je njegova reprezentacija izgubila od Hrvatske u petak.

"Svaka utakmica je priča za sebe, svaki protivnik ima svoju igru i u tom pravcu moram da razmišljam, kako bi u što veći problem stavio protivnika. Da smo izveli ovu ekipu i izgubili, opet bi bilo pitanje zašto je neko igra, a neko nije. Svi su pet dana zajedno trenirali, video sam njihovu formu i karakteristike i sastavio najbolji tim koji sam mogao", istakao je Mihajlović.

On se zahvalio novosadskoj publici na podršci koju je pružila njegovom timu.

"Publika nas je bodrila i dokazala kako se poštuju ovi momci", rekao je Mihajlović i dodao da je publika u Novom Sadu zaslužila da još jednom vidi reprezentaciju Srbije u ovom ciklusu, kazao je Mihajlović.

On je posebno zahvalio Škotskim navijačima što su učestvovali u toku dana u čišćenju terena i jer su se "ponašali kako dolikuje civilizovanoj zemlji, jer ih je došlo hiljadu i po, iako su poslednji na tabeli".

"Igra je bila veoma dobra, iako je teren bio loš. Momci su želeli da do kraja igraju na način kako znaju i zaslužili su ovu pobedu, a rezultat je mogao da bude i viši. Od početka do kraja smo malo
grešili, komandovali igrom i potpuno zaslužili pobedu"
, kazao je selektor "orlova".

Na pitanje novinara povodom izjave Zvezdana Terzića da mu je menadžer Serđo Berti sastavljao tim u Zagrebu, on je odgovorio da će predsednik OFK Beograda te tvrdnje morati da objasni na sudu.

Beta

Pogledajte još