Olivera Kovačević se izvinila Beogradskom sindikatu

"Izražavam iskreno zadovoljstvo što su članovi Beogradskog sindikata izjavili da pesma Kosovo je Srbija, koja se nalazi na desetine mesta na Internetu, potpisana njihovim imenom, nije njihova i da se radi o falsifikatu.

Iako smo se potrudili, nigde nismo našli da je neko zvanično demantovao autorstvo pesme. Beogradski sindikat smo kontaktirali i pozvali u emisiju. Da se neko od njih odazvao pozivu, svi nesporazumi bi u toku emisije bili razjašnjeni.

Pesma je korišćena kao ilustracija ekstremističkih stavova omladine. Iako je u emisiji rečeno da na "YouTube" uz pesmu Kosovo je Srbija stoji ime Beogradskog sindikata, to nije potencirano, već se nastojalo razjasniti o čemu se zapravo radi, pa je doslovno rečeno: „Nebitno je kako se zove grupa. Ne pominjemo Sindikat, neki bend…”.

Tekst pesme Kosovo je Srbija predstavlja ekstremni primer jezika mržnje i nacionalne netrpeljivosti, pa će stoga redakcija emisije Da možda ne, kad to već niko ranije nije uradio, zatražiti od Ministarstva unutrašnjih poslova i njihovog Odeljenja za visokotehnološki kriminal da pokrene istragu, utvrdi ko zaista stoji iza te pesme i ukloni je sa Interneta.

Grupi Beogradski sindikat upućujem javno izvinjenje, a njihov demanti će u programu RTS biti objavljen u skladu sa zakonom.

Olivera Kovačević, autor i urednik emisije Da možda ne"

(Izvor: Olivera Kovačević facebook)

Pogledajte još