Tatjana Dinkić gošća na raskošnoj svadbi sina šeika Muhameda bin Zajeda

Prema njihovim tradicionalnim običajima, nekoliko dana nakon formalnog venčanja, organizuje se svadbena proslava isključivo za žene, gde je glavna domaćica mladina majka.

Svadba kraljevske porodice je bila veličanstvena. Održana je u najvećoj sali "Ekspo centra" u Abu Dabiju, uz prisustvo više stotina odabranih zvanica iz Emirata i citavog sveta.

Celokupno venčanje je bilo zatvoreno za javnost, a na ulazu su se predavali mobilni telefoni i fotoaparati.

Događaj su mogli da zabeleže samo ovlašćeni fotografi kraljevske porodice.

Supruga ministra Dinkića dočekana je uz velike počasti od strane mladine majke Šeike Šamse, sa kojom je sedela za glavnim stolom, zajedno sa ženom ministra inostranih poslova UAE.

Venčanica od dijamanata i kruna od rubina za mladu.

Proslava je trajala do ranih jutarnjih casova u sali koja je bila raskošno dekorisana cvećem svih vrsta iz čitavog sveta, po motivima iz Rajske bašte.

Program se sastojao od nastupa najvećih imena arapske muzičke scene, koncerta harfi, nakon čega je usledio specijalan recital posvećen mladencima, uz koji su oni izašli na svečanu binu tačno u ponoć.

Nakon toga, mladoženja je napustio salu, a mlada se uz aplauze prisutnih po starim običajima sama prošetala salom, obučena u prelepu venčanicu opšivenu dijamantima i noseći na glavi krunu od rubina.

(Izvor: Blic)

Pogledajte još