Sa Pinto pobedom debitovao na klupi Zvezde

U utakmici s Radničkim debitovao je novi trener Zvezde Rikardo Sa Pitnu, a golove za prvu pobedu pod njegovim vođstvom postigli su Kadu Mendeš u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena i kapiten Nenad Milijas u 70. minutu

Pogodak koji je postigao Milijaš ukupno je Zvezdin 4.000 prvenstveni gol.

Zvezda je bila bolji rival tokom cele utakmice, a u prvom poluvremenu najviše je pretila preko Milijaša koji je imao tri dobre šanse. Crveno-beli su poveli tek u nadoknadi vremena, kada je Darko Lazović prošao po desnoj strani, ušao u šesnaesterac i ostavio loptu Kaduu, koji je loptu "zakucao" u gol.

Gosti su najbolju priliku za pogodak imali u 24. minutu, kada je Stanimr Milošković ostao sam na desnoj ivici peterca, ali je njegov šut odbranio golman Boban Bajković.

Konačan rezultat postavljen je tako što je Milijašev šut prvo izblokirao Vladimir Bubanja, a lopta se potom odbila do kapitena Zvezde, koji je iz drugog pokušaja savladao golmana Radničkog Ogjena Čančarevića.

Čančarević je odmah posle zvezdinog drugog gola napustio igru, pošto je udario u stativu, a u igru je ušao rezervni golman Marko Knežević.

Gosti su od 60. minuta bili i bez prvog trenera Dejana Đurđevića koji je iskjučen zbog prigovora.

Utakmicu na stadionu Crvene zvezde posmatralo je 17.135 ljudi.

Zvezda u ligi trenutno zauzima drugo mesto sa 41 bodom, dok Radničkom predstoji borba za opstanak, pošto zauzima 15. mesto sa 16 bodova.

Zvezda će u narednom kolu dočekati Hajduk iz Kule, dok će Radnički ugostiti Smederevo.

Beta

Pogledajte još