Licemerje ili ne: Doktor Filgud suvlasnik fast fud lanca

- Krompir je pre svega zdrava namirnica: ima vitamin C i B, kalijum, ugljene hidrate. Peče se bez masti, u rerni sa ljuskom koja je jestiva, baš kao što su ga naši stari pekli u "smederevcu”. Porcija krompira od 300 grama ima 300 kalorija, sa mladim sirom oko 400, što je dovoljno za jedan zdrav ručak, a uz to košta 100 dinara. Cilj nam je da edukujemo ljude da se zdravo hrane - kaže Plećević za "24sata.rs".

On kaže da im je najveći problem da nabave krompir iste veličine od 300 ili 350 grama, jer se kod nas tako ne klasira. Ovde se nudi i vegetarijanski krompir sa povrćem, za gurmane je rezervisan "šumadinac” sa grilovanom slaninom i kajmakom, tu je i "rus” (sa ruskom salatom)... a najveću pažnju privlači slatki krompir sa džemom od šljiva, koji podseća na stare dobre knedle sa šljivama. Cene su od 100 do 160 dinara.

Pre nekoliko dana na Slaviji je otvoren još jedan lanac, a ovde krompir peku u foliji u rerni da bi kora bila mekša. Može se začiniti po želji: mirođijom, maslacem, mlevenim mesom, slaninom, belim lukom... a porcija košta 150 dinara. Kako saznajemo, vlasnik je Rus, gde je ovaj krompirski trend uveliko raširen.

- Beograđani su prijatno iznenađeni jer mogu da probaju nešto novo a opet poznato, jer je krompir u ljusci naše tradicijalno jelo i ovaj ukus većina nas pamti još od detinjstva - kaže radnica Milica Spasojević za "24sata.rs" i dodaje da krompir serviraju u kutiji sa viljuškom, pa je odmah spreman za jelo.

Izvor: M. Nikolić za "24sata.rs"

Pogledajte još