Film Vladimira Paskaljevića u Karlovim Varima i Montrealu

BEOGRAD, 11. maja 2009. (Beta) - Film "Đavolja varoš", debitantsko ostvarenje scenariste i reditelja Vladimira Paskaljevića, učestvovaće na filmskim festivalima u Karlovim Varima (Češka) i Montrealu (Kanada).

Na festivalu u Karolovim Varima film će se takmičiti za nagradu u programu "Competition - East of the West", a u Montrealu će biti revijalno prikazan u selekciji "Focus on the World Cinema", u izboru najboljih filmova ove godine iz celog sveta, saopštili su producenti.

Film "Đavolja varoš" se sastoji od niza realističnih, uglavnom istinitih i duhovitih, crnohumornih priča koje se prepliću, navodi se u saopštenju.

Uloge u filmu tumače Slavko Štimac, Lazar i Danica Ristovski, Vlasta Velisavljević, Jana Milić, Dragan Petrović, Igor Đorđević, Nebojša Milovanović, Marta Bereš, Lena Bogdanović, Andrea Erdelj, Goran Jevtić, Marija Zeljković, Mina Čolić, Uroš Jovčić i drugi.

Bioskopska premijera filma "Đavolja varoš" u Srbiji zakazana je za jesen, saopšteno je iz producentske kuće "MT Images".

Pogledajte još