Nikolić i Dačić van zemlje, Vučić ljut što sam rešava kosovski čvor

Dok se vodi odlučujuća diplomatska bitka za Kosovo, delegacija parlamentaraca stigla je u Srbiju da državnom vrhu prenese poruke Berlina i Pariza. Međutim, predsednik Srbije Tomislav Nikolić je u Njujorku, gde je govorio na sednici UN o radu međunarodnih krivičnih sudova, a premijer Ivica Dačić u Moskvi, kod ruskog premijera i predsednika Vladimira Putina i Dmitrija Medvedeva.

Predstavnici odbora za EU nemačkog i francuskog parlamenta sreli su se s Vučićem, koji će na kraju verovatno sam morati da preseče i kada je reč o najtežem pitanju. Kako navodi izvor „Blica“ blizak vladajućoj koaliciji, Vučić je besan što je ostavljen sam da donosi odluke.

- Vučić je razočaran ovakvim odnosom, a posebno budući da ovo nije prvi put da je dobio vruć krompir. Intenzivno razmišlja i o trećem rešenju, koje bi mnoge na političkoj sceni moglo da iznenadi - navodi sagovornik iz Nemanjine 11.

Posle razgovora s parlamentarcima iz Nemačke i Francuske, Vučić je istakao da od te dve države očekuje da pomognu Srbiji na putu ka EU uprkos zamerkama na račun Beograda, posebno kada je reč o dijalogu.

- Za nas je bolje da se rešenja nađu što pre, da ne odugovlačimo, ali da sačuvamo nacionalne interese i da se narod na KiM oseća bezbedno - kazao je Vučić.

(Izvor: Blic)

Pogledajte još