Saveti: Kako pokrenuti biznis za 100 $?

On kaže da je za to potrebno manje od 100 dolara ulaganja.

Kako je rekao u intervjuu za "Forbs" sadašnji trenutak je praktično i najbolji za početak biznisa, jer nikad nije bilo lakše povezati se sa potencijalnim klijentima.

On za čitaoce američkog magazina otkriva i pet saveta za "podizanje na noge" start-up biznisa od 100 dolara.

1. Svoju generalnu ideju pretvorite u specifičnu ideju - Šta je proizvod ili usluga? Ko će ga kupiti? Kako ćete biti plaćeni? Budite precizniji što više možete

2. Nemojte odugovlačiti sa početkom - Odredite sebi period od 30 dana da pokrenete posao i uraditi sve što je moguće da se to desi

3. Kažite svima da ste počeli sa radom - Ovo ne podrazumeva da "spamujete" ljude. Kontaktirajte svoje prijatelje "Radim nešto novo, da li želite da mi pomognete? Možete je obavestite svoje prijatelje?"

4. Nakon što ste pokrenuli priču, radite na konstantnom napredovanju. Svaki dan pronađite jednu ili dve akcije koja će unaprediti vaš biznis. Bez obzira na to što to mogu biti i neke manje akcije i naizgled nebitne, uradite ih, jer ćete tako biti proaktivni, a ne samo odgovarati na zahteve.

Knjiga Krisa Žilaboa "The $100 Startup: Reinvent the Way You Make a Living, Do What You Love, and Create a New Future", trentuno je bestseler The New York Times-a.

(Izvor: Bizlife, B92)

Pogledajte još