Neće ga Miha, al' ga traži Ferguson!

Oni su kontaktirali Benfiku raspitujući se da li je 24-godišnji igrač sredine terena slobodan i koliko je moguće realizovati transfer u narednom prelaznom roku.

Poznato je da menadžer 'crvenih đavola' Ser Aleks Ferguson traga za vrhunskim centralnim veznim, a idealno rešenje vidi u sada već bivšem reprezentativcu Srbije.

Fenomenalne partije Matića u dresu kluba iz Lisabona privukle su skaute Junajteda. On se u poslednjih nekoliko meseci nalazi u sjajnoj formi, jedan je od ključnih igrača Benfike koje ubedljivo drži prvo mesto portugalske lige, a pre nekoliko dana je izborila plasman u polufinale Lige Evrope.

Matić je postao standardan u ekipi koja već 29 utakmica ne zna za poraz u šampionatu Portugala.

Međutim, ono što bi moglo da predstavlja prepreku realizaciji transfera je novi ugovor koji je Matić potpisao sredinom januara, a u kom se nalazi klauzula da može da ide ako neko za njega ponudi 45 miliona evra.

Bivši fudbaler Čelsija i Vitesea privukao je pažnju Junajteda u periodu kada je Pol Skols otišao u penziju. Bivši reprezentativac Engleske se vratio u tim, ali Ferguson smatra da je pozicija centralnog veznog najveći problem u timu, iako Kerik igra odlično ove sezone. SAF je prvenstveno pokušao da na ’Teatar snova’ dovede Veslija Snajdera, ali se posle neuspeha okrenuo ka Nemanji Matiću. Škot nije doveo igrača na toj poziciji još od Ovena Hargrivsa 2007. godine.

Prednost srpskog fudbalera je i ta što je već igrao u Premijer ligi, nastupao je za londonski Čelsi 2009. godine. Ser Aleks veruje da ekipa mora da dominira na sredini terena ako želi da uradi nešto u Evropi i smatra da bi Matić svojim znanjem i tehnikom unapredio organizaciju igre.

On bi se tako pridružio Gigsu, Skolsu, Keriku, Andersonu, Kagavi, Kleverliju u veznoj liniji 'crvenih đavola'.

Benfika je u četvrtak remijem protiv Njukasla obezbedila polufinale LE, a menadžer 'svraka' Alan Pardju imao je samo reči hvale za našeg internacionalca.

"Način na koji su držali loptu je fantastičan, posebno Matić. Takođe i način na koji napredovao od kada je otišao iz Čelsija, on je sjajan igrač za njih", rekao je Pardju.

(Izvor: B92)

Pogledajte još