Uskoro: Zakonska rešenja o lečenju dece u inostranstvu

Stefanović je to naveo u dogovoru na pitanje poslanika opozicione Liberalno-demokratske partije Bojana Đurića, postavljeno 2. aprila povodom kampanje prikupljanja novca za presađivanje srca u SAD devojčici Tijani Ognjanović.

Jasna je potreba da se sistemski reši složeno pitanje lečenja dece koja u inostrastvu, ukazao je Stefanović i dodao da Skupština može pomoći formiranjem radne grupe koja bi sagledala sve aspekte problema i dala konkretan predlog zakonskih rešenja.

"U najkraćem roku ću predložiti poslaničkim grupama formiranje tog radnog tela", naveo je Stefanović.

Đurić je 2. avgusta pozvao predsednika Skupštine da formira radnu grupu od predstavnika svih političkih grupa radi izrade celovitog zakonskog rešenja koje bi omogućilo da se na institucionalni način reši pitanje finansiranja lečenja građana u inostranstvu, a posebno dece, u slučaju da im u Srbiji ne može biti pružena potrebna zdravstvena pomoć.

"Ne sumnjajući nijednog trenutka da u ovoj zemlji postoji dovoljno humanih ljudi koji će pomoći u ovakvim situacija, duboko verujem da životi građana ove zemlje ne mogu da zavise od takve vrste pomoći", kazao je tada Bojan Đurić.

(Izvor: Beta)

Pogledajte još