Pet stragetija za obračun s celulitom

Činjenica da ga ima 90 odsto žena nije velika uteha kada umesto da ponosno pokažete svoje zategnuto telo, birate garderobu koja će bar malo zakamuflirati nabore od celulita. Vreme je da prestanete da prebacujete sebi i usvojite nekoliko prostih saveta u borbi protiv celulita.

1. Dijeta

Zasićene masti kakve nalazimo u brzoj hrani i prženim jelima trebalo bi sasvim izbegavati, baš kao i alkohol i rafinisani šećer. Kada jedete voće i povrće telo dobija vitamine i hranljive materije koji hrane kožu i pomažu oslobađanje organizma od štetnih materija. Isto tako, dosta vode pomoći će koži da ostane hidrirana i elastična.

2. Fizička aktivnost

Vežbanjem se telo oslobađa viška masti i oblikuje. Takođe, vežbanje će učiniti kožu dodatno savitljivom i ublažiće rupice u vidu pomorandžine kore. Trčanjem, vožnjom bicikla ili plivanjem, ostvarićete najbolje rezultate u borbi protiv celulita.

3. Odeća

Preterano uska garderoba može usporiti cirkulaciju i tako doprineti pojavi celulita. Posebno je važno da veš bude dovoljno širok i udoban, jer će to sprečiti nakupljanje masti ispod kože. Na tržištu se može naći i posebna odeća protiv celulita koja poboljšava protok krvi i limfnu funkciju istovremeno maskirajući postojeću pomorandžinu koru.

4. Kreme

Znate i sami da se na rafovima prodavnica nalazi mnogo različitih krema i gelova koji obećavaju rešenje problema. Dok traju debate o njihovoj efikasnosti, bitno je da napomenuti da je logika njihovog učinka takva da kreme ulaze duboko u kožu, stimulišu cirkulaciju i doprinose rastu vezivnog tkiva. Važno je redovno koristi preparate, a prednost se daje kremama napravljenim od prirodnih sastojaka i bez jakih hemikalija.

5. Masaža

Masaža pomaže da se nakupljene masti razlože i pobošlja protok krvi u celulitom zahvaćenim delovima tela. Maser pri tome može koristi ili samo ruke ili posebne spravice namenjene upravo regulaciji celulita. Kako učinak ne bi bio kratkog daha, potrebno je redovno odlaziti na tretmane.

(Izvor: Cosmopolitan.rs )

Pogledajte još